Заместник главният прокурор и началник на Националното следствие Борислав Боби

...
Заместник главният прокурор и началник на Националното следствие Борислав Боби
Коментари Харесай

Петима охранители с патрулка пазят „бунтовника“ Борислав Сарафов пред дома му в „Делта Хил“

Заместник основният прокурор и шеф на Националното разследване Борислав Боби Сарафов, както е името му по паспорт, е охраняван от рекордните петима телохранители, откакто при започване на седмицата пресоли манджата с изявлението, че го е боязън от неговия шеф и досегашен непосредствен другар Иван Гешев.

Охраната на Борислав Сарафов е била обезпечена с подписа на служебния министър на правораздаването Крум Зарков единствено часове след неговото изявление, че се опасява за живота си.

 В това райско кътче живее Борислав Боби Сарафов

Според източник на „ Уикенд “ от правосъдната система, на Сарафов са отпуснати два екипа от по двама охранители, както и длъжностен водач, който също е въоръжен. Екипите се въртят на смени и охраняват началника на Националното разследване освен в работно време, а непрекъснато. Екип ще дежури и пред къщата му в комплекса „ Делта Хил ” край пернишкото село Кладница. Полицейска патрулка, изпратена по разпореждане на вътрешния министър Иван Демерджиев, пък охранява периметъра към дома на Борислав Сарафов.

Реклама

Темата за защитата на Борислав Сарафов беше повдигната и в Народното събрание, където правосъдния министър Крум Зарков беше извикан за чуване. Пред депутатите Зарков изясни, че не може да разкрие детайлности за защитата на Борислав Сарафов, само че призна, че решението за обезпечаването на защитата му е взето по необходимост.

„ Мисля, че в този случай беше належащо да се сложи такава защита и поемам отговорността за това свое решение. То беше доказано на идващия ден и от съвета за отбрана, ще бъде преразглеждано регулярно. Ситуацията фактически е невиждана, извънредно неприятна, само че имайки поради, че неотдавна избухна бомба до колата на основния прокурор, на мен ми се коства, че не би трябвало да се поемат каквито и да било опасности “, стимулира Крум Зарков решението си да назначи защита на Борислав Сарафов.

Сигурността на бунтовника Сарафов е поверена на Бюрото за отбрана на очевидците, което е подчинено на Министерството на правораздаването. Интересен подробност е, че единствено допреди година  Бюрото за отбрана на очевидците беше на послушание към основния прокурор Иван Гешев, преди депутатите от 46-ото Народно заседание да гласоподават в последния си работен ден смяна в Закона за отбрана на застрашените лица, с която структурата беше взета от обвинител №1.

Охраняваният от въоръжени гардове Борислав Сарафов обаче не употребява брониран автомобил, с цел да се придвижва, научи „ Уикенд “. Причината е тривиална – Бюрото за отбрана на очевидците не разполага с вакантни блиндирани лимузини. Неотдавна стана ясно, че основния прокурор Иван Гешев употребява два бронирани автомобила, всеки от които е на стойност от над 1 милион лв.. Блиндираните возила обаче се водят на ведомост към НСО, а не към Бюрото за отбрана на очевидците.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР