Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд пристига в Атина днес

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд пристига в Атина днес
Коментари Харесай

Нюланд на посещение в Гърция: Източното Средиземноморие, EastMed и Турция ще са в центъра на дискусиите

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд идва в Атина през днешния ден по обяд, като обиколката ѝ включва Анкара, Никозия, Берлин и Париж. Особено забавен е фактът, че Нюланд е придружавана по време на обиколката си от чиновници освен от Държавния департамент, само че и от Пентагона, като в тази ситуация с Турция американската делегация е била числено по-голяма.

В Атина Нюланд първо ще бъде призната от министър-председателя Кириакос Мицотакис, а по-късно ще се срещне с министъра на външните работи Никос Дендиас, оповестява „ Катимерини “.

Както публично, по този начин и импровизирано, добре осведомени източници показват, че сега целите на Вашингтон са по-видими от всеки път и те са украинската рецесия и всички нейни продължения, изключително в посока гледище за наказания. Случаят с Република Кипър включва и откриването на образователния център CyCLOPS за сухопътна и морска сигурност и сигурност на пристанищата в Ларнака, който е американско-кипърски план, контрактуван преди две години.

От гръцка страна визитата на Нюланд е опция за диагностициране на възгледите на Съединени американски щати по отношение на енергийните данни в Източното Средиземноморие като цяло (а освен в EastMed), оповестява вестникът. Разговорите за присъединението на Турция към енергийното уравнение на Източното Средиземноморие, известният всекидневен документ за газопровода EastMed, само че също и опцията за свързване на Гърция с Египет са въпроси, които вълнуват Атина. Освен това се чака гръцката страна да повдигне въпроса за цената, която Атина (както и други съюзнически столици) заплаща с непоколебимата си позиция по въпроса за глобите против Руската федерация, за разлика от други, амбивалентни сътрудници на НАТО, т.е. Турция, която към момента поддържа почти идентични дистанции сред Запада и Русия. Кипърският въпрос, несъмнено, също е в дневния ред на Атина и Никозия, само че на стадий, когато украинската рецесия е в разгара си. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР