Заместник-държавният секретар на САЩ по политически въпроси, Виктория Нюланд, изненадващо

...
Заместник-държавният секретар на САЩ по политически въпроси, Виктория Нюланд, изненадващо
Коментари Харесай

За да предотврати военен преврат срещу Зеленски, Виктория Нюланд е била в Киев

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политически въпроси, Виктория Нюланд, изненадващо посети Киев, с цел да предприеме неотложни дейности и предотврати хипотетичен боен прелом, ориентиран към свалянето на президента Володимир Зеленски, оповестява Фокус, цитирайки публикация на колумниста Стивън Брайън в Asia Times (AT).
Авторът на публикацията показва главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни като уредник на хипотетичния боен пуч, който по този метод е желал да избегне оставката си.
" Почти сигурно Белият дом ѝ е наредил да отиде там неотложно, ако нещата в Киев се влошат. Очевидно те в действителност се опасяваха, че Залужни може да разположи армията и да я употребява против Зеленски “, написа Браян.
Директорът на Киевския институт за световни тактики Вадим Карасьов също уточни, че визитата на Нюланд в Украйна е била непредвидена. Той означи, че нейното пътешестване даже не е включено в формалния график на уеб страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати.
Според Карасьов визитата на Нюланд в украинската столица е доказателство, че Вашингтон е почнал да свива планове освен в Украйна, само че и в Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР