Заместник-държавният секретар на Португалия по труда Мигел Кабрита призова страните

...
Заместник-държавният секретар на Португалия по труда Мигел Кабрита призова страните
Коментари Харесай

Португалското председателство на ЕС: Дистанционната работа е новото нормално и изисква спешна регулация

Заместник-държавният секретар на Португалия по труда Мигел Кабрита прикани страните от Европейски Съюз за бързи проекти за контролиране на, като съобщи, че бързите дейности ще максимизират опциите и ще минимизират рисковете.
Говорейки на конференция на високо ниво за бъдещето на работата, проведена от председателството на Португалия в Европейски Съюз, Кабрита акцентира смисъла на намирането на баланс сред опциите и рисковете в работата от разстояние. Той отбрани нуждата „ бързо да се премине към контролиране на този модел, който към този момент не е нов “, само че който стана необятно публикуван заради пандемията от, цитира Евроактив.
Ирене Мандл, началник на звеното по заетостта на организацията по труда на Европейски Съюз Eurofound, съобщи, че отдалечената работа се е трансформирала в „ новото обикновено “ по време на пандемията и поддържа концепцията за нейното контролиране.
„ Част от работата би трябвало да продължи да се прави по този метод и след рецесията “, сподели тя.
Сред преимуществата на отдалечената работа тя уточни по-голяма посветеност на служащите, нараснала еластичност и самостоятелност и по-добър баланс сред работата и фамилния живот. От друга страна, тя акцентира, че има опасности като изключване на избрани групи или усилване на контрола на служащите, по-голям стрес и безкрайно работно време .
Илзе Звидрина, латвийски чиновник, ръководител на комитета по заетостта на Европейската комисия, уточни, че пандемичната рецесия акцентира „ някои от към този момент съществуващите недостатъци “ на отдалечената работа. Тя се аргументира в интерес на намирането на прецизен баланс, като се вземат поради както основаването на работни места, по този начин и унищожаването, и да се положат старания за справяне със сегментацията на пазара на труда.
„ Някои специалности могат да употребяват отдалечена работа, други не толкоз “, сподели Звидрина.
 Шефът на Goldman Sachs отхвърля работата от у дома като „ ново обикновено ” Шефът на Goldman Sachs отхвърля работата от у дома като „ ново обикновено ”
Шефът на Goldman Sachs Дейвид Соломон отхвърли отдалечената работа като „ ново обикновено “ и вместо това я назова „ отк...
Стефано Скарпета, шеф по заетостта, труда и обществените въпроси на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, съобщи, че пандемията е предизвикала " огромна обществена рецесия в заетостта " и доста хора би трябвало да преминат към други типове трудови договорености. Пандемията сподели, че „ има доста специалности, които могат да се правят от къщи, а също по този начин, че фирмите имат служащи с потенциал за това “, сподели Скарпета.
„ Вероятно след рецесията ще има редица хора, работещи от у дома или в смесени режими “, добави той, като предизвести, че работата от разстояние може да способства за удължено работно време и да докара до цифров стрес.
Португалците Тереза ​​Коелю Морейра и Гилерме Дрей, обявиха, че в този момент има нови благоприятни условия и нови опасности, заради което е належащо да се одобряват обществени политики, които да подсигуряват независимост на избора, с цел да се ръководи по-голяма еластичност и, въпреки това, поддръжка на отдалечения служащ “.
На собствен ред заместник-генералният шеф на МОТ Марта Нютън съобщи, че макар рисковете, „ в случай че отдалечената работа е доброволна, тя може да бъде от изгода както за фирмите, по този начин и за служащите “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР