Заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан потвърди ангажираността на Вашингтон

...
Заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан потвърди ангажираността на Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ: Гърция е стълб на стабилност на Балканите

Заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан удостовери ангажираността на Вашингтон за „ задълбочаване на двустранното съдействие и продължение на постигнатия прогрес в основни области след стартирането на Стратегическия разговор САЩ-Гърция през декември “, се споделя в публикувано в петък известие от Държавния департамент, представено от електронното издание на вестник Kathimerini, представено от " Фокус ".
Изявлението идва в навечерието на среща сред Съливан и гръцкия външен министър Йоргос Катругалос в коридорите на министерската среща на НАТО във Вашингтон.
Съгласно известието на Държавния департамент, Съливан е изтъкнал мощното двустранно партньорство в сферите на защитата и сигурността, като е подчертал ролята на Гърция като дирек на стабилността в Източното Средиземноморие и на Балканите. Той също е „ похвалил Гърция за напредъка в енергийните планове и разширението на районната съгласуваност “.
Дипломатът също е приветствал визитата на гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Скопие по-рано тази седмица, като я е характеризирал като „ исторически миг в напъните на Гърция и Северна Македония да изковат по-близки връзки в сходство с Преспанския контракт “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР