Замърсяването на въздуха, както на открито, така и на закрито,

...
Замърсяването на въздуха, както на открито, така и на закрито,
Коментари Харесай

Мръсният въздух убива по 600 хиляди деца годишно

Замърсяването на въздуха, както навън, по този начин и на закрито, годишно предизвиква гибелта на към 600 000 деца, ненавършили 15 години, от остри дихателни инфекции, алармира Световната здравна организация (СЗО), представена от Франс прес.

Замърсяването на въздуха е новият "тютюн ", акцентира генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на уеб страницата на СЗО, която през днешния ден и на следващия ден провежда в Женева първа международна конференция за "замърсяването на въздуха и здравето "

По този мотив организацията разгласява отчет, в който се споделя, че всеки ден към 93 % от децата по света на възраст под 15 години дишат толкоз замърсен въздух, че това заплашва здравето и развиването им.

Според СЗО към 91 на 100 жителите на нашата планета дишат нечист въздух, което годишно лишава живота на към 7 млн. души.

През 2016 година замърсяването на въздуха на закрито и навън е предизвикало гибелта на 543 00 деца под 5 години и на 52 000 деца на възраст сред 5 и 15 години вследствие на дихателни инфекции, се споделя в отчета, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР