Замърсяването на въздуха е причина за всеки седми случай на

...
Замърсяването на въздуха е причина за всеки седми случай на
Коментари Харесай

Мръсният въздух също е причина за развитието на диабет

Замърсяването на въздуха е причина за всеки седми случай на диабет през 2016 година , демонстрира американско проучване, което е открило, че даже и ниските равнища усилват вероятността от насърчаване на хроничното заболяване , осведоми Агенция Франс Прес.

Диабетът най-вече се свързва с метода на живот , фактори като хранителния режим и неналичието на придвижване, само че учени от Факултета по медицина в Сейн Луис към Вашингтонския университет оповестиха, че замърсяването на въздуха също има голяма роля за диабета.

Изследването е открило, че замърсяването на въздуха е асъдействало за записаните 3,2 милиона нови случаи на диабет в света през 2016 година или 14% от всички нови случаи в международен мащаб през посочената година.

" Нашето изследване демонстрира значима връзка сред замърсяването на въздуха и диабетa по света ", означават създателите на проучването.

Смята се, че мръсният въздух понижава производството на инсулин в човешкото тяло , " като пречи на тялото да трансформира кръвната захар в сила , от която тялото се нуждае, с цел да се поддържа здравето ", съгласно проучването.

Учените са проучили данни от 1,7 милиона американски ветерани.

Диабетът визира повече от 420 милиона души по света. Това е едно от най-бързо разпространяващите се болести на планетата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР