Замъкът Уиндзор се намира западно от Лондон и е създаден

...
Замъкът Уиндзор се намира западно от Лондон и е създаден
Коментари Харесай

900-годишният замък Уиндзор - защо е бил любимото място на кралицата и принц Филип?

Замъкът Уиндзор се намира западно от Лондон и е основан от Уилям Завоевателя през единадесети век. Това е най-старият настоящ палат в света Уиндзор е мястото, където кралица Елизабет II и брачният партньор й принц Филип прекараха последnaта година тук в изолираност поради пандемията.

Замъкът е не просто една от многото кралски резиденции. Той е очевидец на всички значими за принца и кралицата моменти от техния взаимен живот - както на наслада, по този начин и на горест.

Едно от емблематичните места в Замъка е Източната градина. Първата градина е основана през 1824 година при ръководството на крал Джордж Четвърти.

През деветнадесети век кралица Виктория и принц Албърт прекрояват градината главно, а за сегашния й тип водеща роля има принц Филип, който управлява редизайна на парка през 1971 година

Животът на замъка и това на градчето към него са неразривно свързани.

По старинната " Чърч стрийт " всекидневно е цялостно с туристи от целия свят, които скрито се надяват да видят кралското семейство или да пробват обичайните британски блюда - задушено месо и риба с картофки. Твърдят, че в уиндзорските кафенета подготвят най-вкусния парещ шоколад в Англия.

Настроението по улиците през днешния ден е по-различно. Мерките против пандемията от година са опразнили улицата. А през днешния ден тя ще мълчи в памет на принц Филип.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР