Зам.-министърката на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала

...
Зам.-министърката на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала
Коментари Харесай

Социалната зам.-министърка Росица Иванова подаде оставка

Зам.-министърката на труда и обществената политика Росица Димитрова е подала оставка. Министър-председателят Бойко Борисов я е приел, съобщи държавната пресслужба.

Мотивът на Димитрова да се отдръпна от поста е създалата се социална сензитивност по отношение на присъединяване ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, извършена в Ню Йорк.

Не присъединяване на висшата държавна служителка във форума, а цената на самолетния й билет за първа класа до Ню Йорк – 8300 лева, провокира публичната реакция. Пътуването й съответства с митингите на родители на деца с увреждания, които се борят за нов закон и по-адекватни грижи.

Димитрова отхвърли, че е била на първокласна командировка и изясни пред бТВ: „ Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да потегли, след като съм видяла цената. Но не скърбя, че съм отишла, тъй като това е най-големият конгрес, на който България имаше опцията да се показа, конгрес на който получи похвали от всички страни, от Върховния Комисариат по правата на хората с увреждания ", сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР