Зам.-министърът на културата Виктор Стоянов разговаря с ръководството и преподаватели

...
Зам.-министърът на културата Виктор Стоянов разговаря с ръководството и преподаватели
Коментари Харесай

Зам.-министърът на културата Виктор Стоянов разговаря с ръководството и преподаватели от НГДЕК

Зам.-министърът на културат а Виктор Стоянов беседва с управлението и преподаватели от Националната гимназия за антични езици и култури „ Свети Константин-Кирил Философ “.

Поводът за инициираната от тях през днешния ден среща в Министерството на културата бе извършен във вчерашния ден в учебното заведение съвет по отношение на честите сигнали и следващи инспекции, които се назначават там . Във връзка с това управлението на гимназията е подготвило и входира в Министерството на културата Изявление на Педагогическия съвет на НГДЕК „ Св. Константин-Кирил Философ “.

Участниците в срещата срещнаха зам.-министър Стоянов и отрасловия шеф Елиянка Михайлова с текста на изказването и подчертаха, че НГДЕК е класирана преди всичко измежду учебните заведения към Министерството по девет от общо 11 индикатора . По думите им изкуствено основаната „ борба “ и неприятна атмосфера пречи на естественото протичане на работния развой и затормозява преподаватели и възпитаници.

Зам.-министър Виктор Стоянов изслуша преподавателите, шефа Мирела Папазова и зам.-директорите, като акцентира, че е осведомен за основаната обстановка и е разпоредил подробен разбор . Той бе безапелационен, че Министерството на културата е на страната на институциите и на законността, а също и за това, че каквито и проблеми да пораждат, на първо място е значимо да бъдат опазени учениците, както и престижа и имиджа на гимназията .

Зам.-министър Стоянов добави, че Министерството на културата е реагирало на всички публично получени от НГДЕК писма, както и на всички останали сигнали без закъснение и изрази мнение, че на управлението на институцията се пада нелеката отговорност да възвърне спокойната атмосфера в учебното заведение. Той увери преподавателите, че пълноценният разговор сред НГДЕК и Министерството на културата е приоритет и ведомството постоянно е разполагаем да спомага като посредник по разнообразни проблеми в образователната институция .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР