Зам.-министър Колева припомни, че преди дни Европейската комисия официално одобри

...
Зам.-министър Колева припомни, че преди дни Европейската комисия официално одобри
Коментари Харесай

Наливат 715 млн. лв. за подобряване на качеството на въздуха

Зам.-министър Колева напомни, че преди дни Европейската комисия публично утвърди новата стратегия, а министерството към този момент стартира работа по подготовка на процедурите за кандидатстване.

 

„ Целта е в програмния интервал 2021-2027 година да не позволяваме забавяния, по тази причина дано стартираме с най-бързи темпове “, настоя зам.-министър Ренета Колева. Според нея би трябвало да потвърдим пред Европейската комисия, че напъните на България към възстановяване на качеството на въздуха дават резултат, за което е належащо партньорство с общините.

 

„ Надявам се всички да сме научили уроците си – чакаме решение от Съда на Европейски Съюз по отношение на превишенията на нормите на ФПЧ10, което неизбежно ще докара до финансови наказания. Министерство на околната среда и водите поставя непрекъснати старания за това да минимизираме вредите за бюджета колкото е допустимо. Но за жалост резултатите от мониторинга са факт – продължаваме да имаме общини с превишения на нормите за ФПЧ “, добави зам.-министър Колева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР