Зам.-кметът на Пловдив Стефан СтояновСтефан Стоянов е заместник-кмет Oбразование, бизнес

...
Зам.-кметът на Пловдив Стефан СтояновСтефан Стоянов е заместник-кмет Oбразование, бизнес
Коментари Харесай

Стефан Стоянов: България е най-доброто място в ЕС за създаване на нови производства

Зам.-кметът на Пловдив Стефан СтояновСтефан Стоянов е заместник-кмет „ Oбразование, бизнес развиване и европейски политики “ на Пловдив. В момента е на посещаване в Съединени американски щати дружно с българска делегация, която взе участие в два интернационалните бизнес и капиталови форума в границите на план „ Утвърждаване на България като сполучлива капиталова дестинация “ по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година. Първата конференция се организира в Сънивейл, щата Калифорния, с фокус върху секторите „ Аутсорсинг “ и „ Информационни технологии “, а втората – в Портланд, с индустриална устременост. Целта на визитата е да бъдат показани опциите на България като дестинация за вложения поради нашата данъчна политика и достъпа до работна ръка.„ България е привлекателна дестинация за американски вложения като член на Европейския съюз, тъй като това дава непоклатимост и достъп до целия европейски пазар “.
Това споделя заместник-кметова на Пловдив Стефан Стоянов в изявление за Българска телеграфна агенция.

Според него страната ни има като преимущество геополитическото си състояние, само че и централизация на потенциал и експертиза от квалифицирани фрагменти.

„ Тук имаме доста огромно поле за изява. Първо, Съединени американски щати като най-голямата стопанска система в света, и второ, опцията да посетим двата най-големи западни щата – Калифорния, като основна за стопанската система изобщо на Северна Америка и на света в софтуерната част, само че и Орегон, където сме сега и вървят срещите в един огромен теоретичен център за трансфер на технологии, в който са обединени три университета “, описа Стефан Стоянов.

По думите му поради релативно ниските си налози и към момента релативно ниските разноски по отношение на останалите страни в Европейски Съюз, България е едно от най-хубавите места за произвеждане и за пускане на бизнес в Европейски Съюз.

„ Тази наклонност ще продължи идващите няколко години и би трябвало оптимално да се възползваме от това. На нас към този момент като страна не ни би трябвало всеки вложител, който би показал интерес, а по-скоро по-високотехнологични производства, включени с научни центрове разработки, бизнес услуги, т.е. там, където могат да се заплащат по-високи заплати. Задачата пред нашата стопанска система е оптимално бързо да трансформираме стопанската система в такава с по-висока добавена стойност, с цел да се подвига общият стандарт на живот “, уточни заместник-кметът Стоянов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР