Залятата с киселина жена не е контактна и е на

...
Залятата с киселина жена не е контактна и е на
Коментари Харесай

Очевидец на нападението срещу Аджа: Агресорът беше атлетичен висок мъж с качулка!

Залятата с киселина жена не е контактна и е на апаратна вентилация, заяви доцент Мая Аргирова– шеф на Клиниката по изгаряния в " Пирогов ". 36-годишната Ажда Ибрахимова беше нападната в центъра на София в понеделник вечерта. Тя е притежател на сладкарски завод, към който има прикрепена сладкарница, женена е, с щерка на 15 години.

" Жената е с непроменено тежко положение, само че устойчиво. Очаква се в околните дни това положение да разреши осъществяването на оперативни интервенции за премахване на мъртвите тъкани и покриването със свободна кожа. Прилагат се най-модерните средства за локално и общо лекуване ", сподели още доцент Аргирова пред Българска национална телевизия.

Именно поради тежкото си положение - с 25% изгаряния и заплаха за живота, Ибрахимова към момента е в реанимация и не е разпитана от проверяващите служители на реда.

Вчера вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че се работи по две версии - едната е обвързвана с нейния бизнес, а другата - с персонални аргументи. По думите му обаче дамата надали е атакувана поради сладкарския си завод.

" Нападателят беше атлетичен висок мъж с качулка. Първо чух вик, след това се посипаха стъкла и се подвигна пара. Той ме видя и хукна да бяха, викнах след него... Беше явно, че дамата изпитва доста мощна, изгаряща болежка, беше в сълзи ", описа пред Нова телевизия Георги Георгиев, единственият очевидец на нападението, който обаче не е видял лицето на мъжа.

Пред bTV той добави, че вдигналите се пари от киселината са затруднили неговото дишане и това на други събрали се хора. Георгиев обаче дал вода на потърпевшата, с цел да я помогне да отмие киселината.

" Тя и мъжът й са кротки хора. Сутрин отиват на работа, вечер се връщат ", описа пък съседка на потърпевшата. По думите й брачният партньор е учтив и общителен човек.

Към момента няма арестуван за нападението. Иззети са видеозаписи, на които е снимано закононарушението.

Бизнесдамата Мария Бонева, която през 2002 година беше залята с киселина, разяснява, че в тази ситуация би трябвало да се разгласи парична премия за информация за нападателя, тъй като по този начин най-лесно може да бъде открит. По думите й той не може да е работил самичък, някой му е оказал помощ да се достави с киселина.

" Нападенията с киселина не са закононарушения, осъществявани в положение на афект. Това са премислени неща, а задачата е жертвата да бъде накарана да страда ", разяснява тази заран пред Нова телевизия психиатърът Цветеслава Гълъбова.

" Това нормално са хора, които са фрустрирани по някакъв метод, които не са могли да получат нещо мечтано ", уточни тя, като добави, че повода може да е обвързвана с бизнес, само че и с персонални връзки.

" Жертвата е направила нещо, което не се харесва на причинителя. Целта е тя да бъде унизена и обезобразена за цялостен живот ", сподели още доктор Гълъбова.

Според нея причинителите на сходен жанр закононарушения са неустойчиви хора, които са несигурни в себе си, и се отличават с примитивизъм в личностен проект.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР