Залозите срещу британския паунд набират скорост на фона на спекулациите,

...
Залозите срещу британския паунд набират скорост на фона на спекулациите,
Коментари Харесай

Търговците на валута залагат срещу Английската централна банка

Залозите против английския паунд набират скорост на фона на спекулациите, че всеки опит на Английската централна банка да ограничи инфлацията ще помрачи вероятностите за напредък и потребителските настройки, написа Блумбърг.

Спекулантите на пазара форсираха залозите за поевтиняване на паунда с най-бързия ритъм от повече от две години, демонстрират данни на Комисия по търговията със стокови фючърси: (Commodity Futures Trading Commission - CFTC). В същото време стратези от Canadian Imperial Bank of Commerce, RBC Europe Ltd. и Societe Generale SA се готвят за спад на паунда до най-ниските му равнища от края на 2020 година

В понеделник паричните пазари покачиха упованията си за стягане на политиката на Английската централна банка, като упованията са, че тя ще усили главната си рента с 15 базисни пункта през декември и още 50 базисни пункта до август. Перспективата за няколко покачвания обаче поражда безпокойствие, че бързото стягане на политиката ще навреди на доверието измежду потребителите, които така и така изпитват усложнения на фона на възходящите цени на силата и проблемите с веригата на доставки.

„ Всичко се случва по-бързо от предстоящото. Ако АЦБ затегне политиката сега на закъснение на стопанската система, това може да бъде възприето като неточност “, разяснява стратегът Кит Джукс от Societe Generale, който чака паундът да падне до 1,32 $.

Към 10:55 часа българско време английският паунд се разменя за 1,3593 $, сочат данни на Блумбърг. Това е най-високото равнище от близо две седмици.

Стратези от Bank of America споделят, че комбинацията от висока инфлация и невисок напредък наподобява удря Обединеното кралство по-силно, в сравнение с другите страни. Според Камала Шарма от паундът може да приключи годината на равнище от коло 1,37 $.

Майкъл Сандърс от Комитета по паричната политика към Английската централна банка съобщи в събота, че вложителите са прави да залагат на покачване на лихвата. Няколко часа по-късно гуверньорът на АЦБ Андрю Бейли предизвести за евентуално „ доста нездравословен “ интервал на инфлация, в случай че не бъдат взети ограничения.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР