Закупуването на златни бижута като инвестиция не е толкова просто,

...
Закупуването на златни бижута като инвестиция не е толкова просто,
Коментари Харесай

Златни бижута за инвестиция? Какво трябва да знаем?

Закупуването на златни бижута като инвестиция не е толкоз просто, колкото наподобява. Може би това е по този начин, тъй като вложението в злато съставлява неповторим набор от провокации и благоприятни условия, само че има и доста легенди и недоразумения, които могат да откажат вложителите от този бранш.

Основно обстоятелството, че цената на златото е релативно постоянна през последните години, то към момента е чудесна дълготрайна инвестиция. Това управление ще ви даде главните положения, които би трябвало да знаете, преди да инвестирате в златни бижута като различен или спомагателен способ за пенсионно икономисване.

Златото е известно като извънредно скъп актив и се смята за чудесна инвестиция, поради високата си цена. Знаете ли, че цената на златото е достигнала исторически връх от 2 074,88 Щатски долар на 7 август 2020? По наблюдения на бижутерия СОМАХА не е изненадващо, че от ден на ден хора желаят да знаят по какъв начин да влагат в златни бижута.

Всяка година към 1000 души в България търсят онлайн " по какъв начин да влагам в злато ", което на процедура демонстрира, че ползата към златото нараства.

След пандемията от ковид и нейното влияние върху международната стопанска система, вложенията на фондовия пазар към този момент не са толкоз сигурни, колкото бяха преди. Това принуди вложителите да усилят запасите си в различни, по-надеждни капиталови източници, като златото и златните бижута.

Защо вложението в златните бижута е добра дълготрайна инвестиция?

Инвестирането в злато е акт на закупуване и владение на физическо злато във формата на бижута, кюлчета или капиталови монети. В съпоставяне с други известни дълготрайни вложения златото нормално има постоянна цена, само че главната причина за вложението в злато е фактът, че цената му рядко спада, а по време на стопански компликации, даже се усилва.

За разлика от множеството други вложения, чиито цени са нестабилни по време на икономическа неустановеност, златото носи сигурност. Поради тази причина вложителите постоянно го включват в своите портфейли, употребявайки го като хедж против инфлацията.

Както можеше да се чака, цената му се увеличи по време на финансовата рецесия през 2008 година и по време на световната пандемия през 2020 година

Цената на златните бижута

Цената на златните бижута се дефинира от два съществени съставния елемент. Борсовата цена на златото и сложността на направа на обещано украшение. При всички положения минималната сума за закупуване на златни бижута е доста по-ниска, в сравнение с в случай че би трябвало да закупите разнообразни дълготрайни вложения, като да вземем за пример недвижими парцели. Освен това, имате опция даже да носите инвестицията си като фешън аксесоар, без това да се отрази на цената ѝ. Стига, несъмнено, да се грижите вярно за нея.

Важно изискване при закупуването на златни бижута е да имате доверие на търговеца, от който закупувате златните украшения. В множеството случай търговците удостоверяват със документ за качество на бижутата количеството вложено злато по време на направата им.

Честа неточност на начинаещите е закупуването на бижута с неуточнен генезис. За да се уверите в определената бижутерия, вижте от какъв брой време участва на пазара, пробвайте се да намерите мнения на техни клиенти онлайн. Също по този начин бихме ви предложили и да пазарувате от онлайн магазин за бижута, което от своя страна дава опция за по - елементарно връщане на бижуто при положение, че не е това, което сте очаквали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР