Законовите изменения са плод на усилията на работна група, която

...
Законовите изменения са плод на усилията на работна група, която
Коментари Харесай

Железни Мерки Срещу Футболните Хулигани!

Законовите промени са плод на напъните на работна група, която редом с това приготвя напълно нов Закон за футболното безчинство, който обаче ще бъде подготвен едвам наесен и се чака да влезе в действие от началото на 2019 година.

Сега се оферират незабавни ограничения, които вероятно да влязат в действие преди новия футболен сезон. Сред тях е и концепцията клубовете да продават персонализираните билети.

Ако не могат да обезпечат такива, то уредниците на мероприятия и притежателите на игрища ще би трябвало да обезпечат четци, с които да ревизират персоналните карти на почитателите преди да влязат на стадиона.

За тези ограничения ще са нужни най-малко шест месеца, с цел да може да се закупи нужната техника и програмен продукт.

Идеята е да има камери във всеки бранш, както на входовете на стадиона.

Друга значима корекция е, че към този момент полицейският шеф, а не съдът, ще постанова възбраната за влизане на стадиона на рисковите почитатели.

В закона са заложени над 15 прегрешения, по които служителите на реда ще могат да постановат незабавни ограничения по отношение на футболните хулигани. Сред тях са навлизане на спортния терен, носене на маски, отправяне на хули, носене на спрейове и ножове, както и обидни плакати. Именно полицията ще е тази, която ще наложи възбраната.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи обясниха, че при сборичкване даденото лице се извежда от стадиона, а в съда се води дело за междинна телесна щета. Докато делото върви обаче не може да се наложи възбрана за посещаване на мач. От ведомството прецизираха също, че България е с минимум забрани за посещаване на спортни мероприятия.

Със сегашните ремонти обаче възбрана за влизане на стадиона ще може да се постанова и от районния полицейски шеф.

Важна корекция е тази, че отсега нататък придружителите на малолетни лица ще би трябвало да попълнят заявление.

С новата спогодба на Европейски Съюз за футболното безчинство, въвеждането на стюарди по стадионите е наложително и ще се разискват методите за образование на профилирани такива към всеки клуб.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР