Законопроект за ответни руски действия на американските санкции предлага да

...
Законопроект за ответни руски действия на американските санкции предлага да
Коментари Харесай

Контрасанкции: Русия ще спира вноса на редица стоки от САЩ


Законопроект за ответни съветски дейности на американските наказания предлага да се забрани или ограничи вносът на медикаменти, селскостопанска продукция и първични материали от Съединени американски щати и от страните, които поддържат въведените наказания. Това заяви в петък зам.-председателят на Държавната дума Иван Мелников, а сътрудника му Сергей Неверов посочи, че руснаците могат да внасят тези артикули персонално за себе си, съобщи онлайн изданието на в. " Комерсант ".

Мелников добави, че законопроектът предлага на съветското държавно управление и ръководителите на районите да " изработят механизъм за заместването на артикули и услуги от американски генезис ".

Русия може да забрани и достъпа на софтуерно съоръжение и програмен продукт, създадени в Съединени американски щати и редица други страни, съобщи ТАСС. Списъкът на възбраните, който ще се ползва по отношение на публичните поръчки и другите типове юридически лица, ще се дефинира от държавното управление.

Законопроектът бе импортиран от ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин и ръководителите на парламентарните групи.

Предвижда се планът да бъде разискван от Съвета на Държавната дума на 16 април с присъединяване на депутати от всички групи, а след това - на идващото съвещание на Народното събрание. Документът упълномощава съветското държавно управление да предприеме редица ограничения от стопански и политически темперамент.

Законопроектът планува възбрана за импорт в Русия на редица американски артикули и услуги, както и ограничение на икономическите връзки, съобщи Ройтерс. Документът предлага рестрикции за вноса на американски софтуерни и селскостопански артикули, на американски медикаменти, които могат да се доставят от другаде, както и на тютюн и алкохол.

Руските законодатели оферират също възбрана на съдействието със Съединени американски щати в региона на нуклеарната енергетика, ракетните мотори и самолетостроенето. Предлага се и възбрана на американски компании да вземат участие в съветски приватизационни покупко-продажби.

Нито Кремъл, нито съветското държавно управление са изразили досега поддръжка за ограниченията и не е ясно дали те ще се трансфорат в закон в настоящия си тип.

По публични данни на съветските митници през 2017 година Русия е внесла от Съединени американски щати артикули за общо 12.5 милиарда $. Вносът включва летателни апарати, машини, фармацевтични и химически артикули. Западни компании като " Форд мотър ", " Пепси " и " Кока Кола " се вложили милиарди в основаването на индустриални предприятия в Русия след разпадането на Съветския съюз.

През 2014 година Русия забрани вноса на редица хранителни артикули от западни страни в отговор на наложените й интернационалните наказания поради спора в Украйна.

В началото на април т.г. Съединени американски щати разшириха глобите против Русия. В листата попаднаха 38 съветски компании, политици и предприемачи.

Водачът на Либералнодемократическата партия Владимир Жириновски сподели, че в планът предлага да се забрани достъпа в Русия на доста американски жители. Ще бъде въведен лист, забраняващ достъп в Русия на жители на Съединени американски щати и ще бъде прекъсната активността в Русия на американци, които може да са и експерти с висока подготовка, а всички описи ще се дефинират от държавното управление, добави той.

Става дума за ответна мярка против " провокациите на Съединени американски щати, на техни длъжностни лица, изразени в недружелюбни и неконструктивни дейности, налагане на наказания и на Руската федерация като цяло, и на нейни жители и юридически лица ", сподели ръководителят на Народното събрание Володин пред публицисти, представен от ТАСС.

Неведнъж сме обсъждали недружелюбните дейности във връзка с нашата страна, акцентирайки, че би трябвало да отговорим на наглото държание от страна на Съединени американски щати и основаването на пречки в работата на съветския бизнес, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР