Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор се появи на страницата

...
Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор се появи на страницата
Коментари Харесай

Излизане от НАТО предлагат Възраждане

Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия контракт се появи на страницата на Народното събрание. Внесен е от " Възраждане " .

Със законопроекта се анулира Закона за одобрение на Северноатлантическия контракт, подписан на 4 април 1949 година във Вашингтон, и утвърден от 39-то Hapoдно заседание на 18 март 2004 година С ратификацията България стана член на НАТО.

" Продължаващото участие на България в НАТО е освен нездравословно за защитата и въоръжаването ни, само че и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България ", показват от " Възраждане " в претекстовете към законопроекта.

Според " Възраждане " историята демонстрира, че НАТО поставя старания да " позволи " такива интернационалните разногласия по всевъзможен различен, само че не и по кротичък път и с мирни средства .

" Действията на НАТО напълно опонират на задачите, посочени в чл.1 на Договора, където е записано, че страните се задължават напълно с мирни средства да се стремят да не бъдат въвличани в интернационалните спорове, и то по метод, който да не заплашва интернационалния мир, сигурност и правдивост, и да се въздържат в интернационалните си връзки от опасност със мощ или приложимост на мощ по какъвто и да е метод, несъответстващ с задачите на Организацията на обединените народи ".

Внасянето на законопроект в този миг от " Възраждане " дни преди да се означи годишнината от участието ни в Северноатлантическия пакт, от една страна е провокация, от друга - може да се схване и като оказване на напън върху сглобяването на разглобената сглобка, която се опира на претекст за отстояване на така наречен евроатлантически полезности.

От " Възраждане " оферират още Народно събрание да гласоподава изпращане на филантропична помощ за Ивицата Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР