Законът за устройство на територията изключва областните управители да атакуват

...
Законът за устройство на територията изключва областните управители да атакуват
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив: Не мога да атакувам Общия устройствен план на града


Законът за устройство на територията изключва регионалните шефове да нападат решения на общинските препоръки, свързани с Общия организационен проект. Така регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев отговори на въпроса ще връща ли Общия организационен проект на града, написа " 24 часа ".

Такива апели насочиха към него несъгласни с признатия неотдавна от локалния парламент документ, който дефинира развиването на Пловдив в идващите 15-20 години.

" Прегледахме решението, гласувано на 24 ноември. Прието е с болшинство ", се споделя в мнение на регионалната администрация. Тогава " да " на Общия организационен проект споделиха 39 съветници при нужни 26.

И прецизираха, че по закон общинският съвет е локалният законодателен орган, чиито членове са директно определени от жителите на Пловдив.

По отношение на него регионалният шеф не се явява горестоящ административен орган. Той има опция да упражни надзор само по правомерност по повод актовете на общинските препоръки. Според Стоев единствено наранени страни могат да апелират проектите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР