Законът установява статут на ветерани и инвалиди от военни действия

...
Законът установява статут на ветерани и инвалиди от военни действия
Коментари Харесай

Путин подписа специален закон за ветераните от войната в Украйна

Законът открива статут на ветерани и инвалиди от военни дейности за военнослужещи, както и чиновници на други правоохранителни и правоприлагащи органи, изпълняващи задания на територията на Украйна, Донецката и Луганската национални републики.

Във финансово-икономическата аргументация на законопроекта се показва, че осъществяването на самодейността ще изисква в допълнение финансиране от федералния бюджет, което съгласно предварителните оценки на Министерството на защитата ще възлиза на към пет милиарда рубли през 2022 година

Както отбелязва ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, самодейността ще направи допустимо разширението на данъчните, транспортните, имотните и жилищните ограничения за обществена поддръжка за ветераните, както и компенсациите за заплащане на сметки за комунални услуги.

Държавният глава подписа още няколко закона, в това число Федералния закон за оборота на медикаменти под наказания. Според него държавното управление през 2022 година ще може да вземе решение за банален достъп на задгранични медикаменти до съветския пазар. Освен това за производителите на медицински произведения и вносителите е открита процедура за известяван на органите на изпълнителната власт за прекъсване и преустановяване на активността: това би трябвало да стане минимум шест месеца преди действителното прекъсване на производството или вноса на артикули.

Друга самодейност дава данъчни тласъци за повишение на привлекателността на специфичните административни региони на Русия /САР/. Сред тях е понижена ставка на налога върху приходите под формата на дивиденти, % на авторските хонорари - 5% % върху получените и 10% върху изплатените. Това, сходно на други ограничения, се отнася за компании със статут на интернационален холдинг, каквото е условието за престояване в САР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР