Законът на джунглата все още е валиден. Три дни се

...
Законът на джунглата все още е валиден. Три дни се
Коментари Харесай

Хампарцумян: Алексей Петров позволи да го гръмнат на мегдана

" Законът на джунглата към момента е годен. Три дни се приказва за това нещо от заран до вечер, което значи, че има нещо сбъркано, защото това е човек с спорна известност и биография, явно с доста огромни упоритости. Намесен с единия крайник в престъпния свят, а с другия - в стопанската система и политиката. Опитваше се да се нарежда като незаобиколим фактор ", съобщи Левон Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR във връзка убийството на Алексей Петров..
" Позволи да го гръмнат на площада. Един експерт е подобен заран, обед и вечер. Не знам какъв ум е давал на хората, които съветва. Инкарнацията на един престъпник в служител на реда или противоположното сме го виждали и може да го разберем като логичност. Но подобен човек да дава ум по какъв начин да наредим страната и да образова децата, това ми идва от горната страна ", сподели още финансистът в " Денят ON AIR ".

Според него би било по-достоверно, в случай че властта бе отрекла слуховете, че Алексей Петров е посредник при съставянето на държавното управление, до момента в който предприемачът към момента беше жив.
" Един човек, който колкото да се е измъкнал от едно от най-тежките престъпни следствия - " Октопод ", да дава рекомендации кой да бъде основен прокурор на страната, това не е естествено. Никой нищо не му е разрешавал, той си разрешава ", посочи Хампарцумян.

Една свръхамбиция не съумя да се реализира - по този начин гостът разяснява информациите, че на Алексей Петров са му обещавани високи държавни постове като шефското кресло в ДАНС.
" С разнообразни способи този човек е успявал да реализира влияние върху държавната администрация и върху елементи от институциите ", означи още Хампарцумян.

По думите му няма по какъв начин да се върнат гангстерските години, защото те не са си тръгвали. Според него би трябвало да създадем по този начин, че тези хора да запазят бизнеса и активите си, само че да не се бъркат в определянето на бъдещето на страната.

" В последна сметка приказваме за пари и власт. Ако стрелбата беше метод да се вземат решение разногласията, от всеки прозорец на Долен Манхатън щяха да стърчат по една минохвъргачка и три картечници. Не стърчат. Има институции, които вземат решение икономическите и други разногласия, когато става дума за доста пари и власт ", даде образец Хампарцумян.
Банкерът не счита, че Шенген ще ни се изплъзне поради знаковите убийства в страната. Но може да ни се изплъзне, в случай че изпуснем контрола на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

" Деинституционализацията на България през последните 20-ина години води до това разногласия да се вземат решение с методите на бандитите и градската партизанска война. За да имаме вложения, би трябвало да има предсказуемост на страната и образована работна ръка, която да има съответното равнище на умения. И двете неща не се вземат решение в мандата на едно държавно управление, трябват систематични старания през годините. Милион и нещо функционално необразовани хора са голямо тегло, което носим на гърба си. Този вид хора не можем да ги научим на някакъв поминък ", изясни Хампарцумян.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР