Заключителното заседание на първата сесия на 14-ото Общокитайско събрание на

...
Заключителното заседание на първата сесия на 14-ото Общокитайско събрание на
Коментари Харесай

Китай се стреми към висококачествено развитие по пътя на великото възраждане на нацията

Заключителното съвещание на първата сесия на 14-ото Общокитайско заседание на народните представители (ОСНП) се организира през днешния ден в Пекин.

В соята тирада ръководителят Си Дзинпин съобщи, че Китай върви решително по пътя на създаване на мощна социалистическа страна към великото възобновление на нацията. „ За задачата би трябвало да се стремим към първокачествен напредък, да осъществим тактиките за развиване на науката и образованието за култивирането на повече експерти, а нововъведенията би трябвало да се трансфорат в движеща мощ за развиване. Също по този начин би трябвало да се фокусираме върху независимостта в науката и технологиите, нисковъглеродното стабилно развиване и реализиране на баланс сред качеството и количеството на растежа. Трябва непрестанно да укрепваме икономическата и научно-технологичната мощ на страната и цялостната мощност на страната “, акцентира Си Дзинпин.

„ Върховенството на народа е преди всичко. Народът е решаващата мощ в построяването на модерната социалистическа страна. Трябва да усъвършенстваме демокрацията в цялостния развой, да се придържаме към органичното единение на управлението на ККП, владичество на народа върху страната и върховенството на закона. Народната народна власт би трябвало да отразява волята на народа и да пази правата и ползите му “, акцентира китайският водач.

Китай ще продължи да следва политиката „ Една страна, две системи “ в блян към великото дело за обединяването на страната. Дългосрочният разцвет и непоклатимост на Хонконг и Макао е от огромно значение за построяването на съвременна социалистическа страна. Правителството поддържа икономическото развиване и подобряването на благосъстоянието на хората в двата специфични административни региона и предизвиква интеграцията им в цялостното развиване на родината. Единството на страната е общият блян на всички китайци, съобщи още той.

Си Дзинпин съобщи, че с цел да може страната да бъде ръководена сполучливо е нужно преди всичко сполучливо ръководство на партията. Държава ще просперира само когато партията е мощна. „ За да насърчим построяването на мощна страна, би трябвало да се придържаме към управлението на Комунистическата партия на Китай и централизираното и единно управление на Централния комитет на партията. Трябва да се придържаме към всестранното прецизно партийно ръководство, уверено да се борим с корупцията, да запазим постоянно обединяването и единството на партията, което ще подсигурява построяването на могъща страна и национално възобновление. “

Си Дзинпин добави още, че Китай ще работи интензивно за създаване на общественост на споделена орис на човечеството. „ Трябва малко по малко да придвижваме висококачественото отваряне. В блян към мир, развиване, съдействие и взаимна полза ще използван на процедура правилата на същинския мултилатерализъм, обща ценностна система на човечеството и ще даваме подтик за основаване на една отворена международна стопанска система. “Чрез световните начинания за развиване и сигурност Китай ще работи за увеличение на международния мир. Китайският ръководител добави още, че посредством нововъведенията, запазвайки стратегическия фокус, може да бъде построена една могъща страна и да бъде реализирано националното възобновление.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР