Закъснение от 30 секунди е била причината, заради която летищните

...
Закъснение от 30 секунди е била причината, заради която летищните
Коментари Харесай

Драмата с полета на Байерн била заради 30-секундно закъснение

Закъснение от 30 секунди е била повода, поради която летищните управляващи в Берлин не са дали позволение на самолета на да излети за Доха в петък вечер, разкрива “Билд”. Аеропланът на баварците е бил заел позиция на пистата в 23:59 часа локално време и водачът е изискал да потегли, само че е получил негативен отговор поради наложена възбрана за полети сред среднощ и 05:00 часа. От контролната кула се оправдали с това, че срокът е изминал, а съгласно “Билд” е ставало дума за половин минута.

При това състояние самолетът е останал на пистата до 01:22 часа, след което се е върнал към терминала. Цялата делегация на тима пренощува в самия аероплан.

По график полет “QTR7402” на Катарските авиолинии е трябвало да излети в 23:15 часа, само че се е получило закъснение. Забраната за хвърчене в диапазона 00:00 - 05:00 часа пък е обвързвана с рестриктивните мерки на пътешестване около пандемията.

“Чувстваме се тотално прецакани от управляващите - ядоса се изпълнителният шеф на Байерн Карл-Хайнц Румениге. - Отговорните хора си нямат никаква концепция какво причинаха на тима ни”.

Самолетът получи “зелена светлина” за политане тази заран в 06:52 часа, само че му се наложи да направи прекъсване в Мюнхен, с цел да бъде сменен екипажът.

Байерн отива в Катар за присъединяване си на Световното клубно състезание. Там отборът на ще се включи непосредствено от полуфиналите, където го чака египетският Ал Ахли. Мачът е в понеделник (8 февруари) от 21:00 часа наше време.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР