Закъсалите в последната година организации и предприемачи, добиващи Bitcoin, най-накрая

...
Закъсалите в последната година организации и предприемачи, добиващи Bitcoin, най-накрая
Коментари Харесай

Ръстът на Bitcoin е светъл лъч за добиващите компании. Но докога?

Закъсалите в последната година организации и бизнесмени, добиващи Bitcoin, най-сетне могат да се ухилен.    Енергоемките процеси, които основават нови единици в обращение, получиха избавителен пояс от възходящата наклонност в цената на криптовалутата, която я изведе над линията от 30 000 $ в границите на тази година.    В комбиниране с падащите цени на електрическата енергия това увеличи рентабилността им, показва Reuters и цитира данни на Blockchain.com, съгласно които 30-дневната междинна стойност на приходите от рандеман се е повишила до 27,34 млн. $ дневно, което е най-високото равнище от юни предходната година.    Това е облекчение за добиващите Bitcoin, които се борят с обслужването на огромни дълговe, защото през по-голямата част от втората половина на 2022 година приходите на пазара се колебаеха сред 15 и 21 млн. $. Те обаче към момента са надалеч от пика от 61,2 млн. $, доближат през ноември 2021 година, показва осведомителната организация и цитира Яран Мелеруд, анализатор в компанията за услуги, свързани с добива на Bitcoin – Luxor, който споделя:   

" Много компании бяха на ръба на банкрута в края на предходната година. При сегашната цена на криптовалутата обаче паричните потоци на тези компании доста се усъвършенстваха и множеството от тях не би трябвало да имат проблем с изплащането на отговорностите си ".   
Съотношението на дълга към личния капитал на организациите, занимаващи се с рандеман на Bitcoin, в този момент наподобява доста по-здравословно, споделя още Мелеруд, като прибавя, че доста от тях са преструктурирали и изплатили отговорностите си през последните няколко месеца.    Например съотношението дълг/собствен капитал на Marathon Digital Holdings е спаднало до 0,5 от 2 от началото на тази година, до момента в който това на Greenidge Generation Holdings - до 5,8 от 11,7, сочат данните на Luxor, представени от осведомителната организация.    Това самобитно пролетно топене на промишлеността накара вложителите да се върнат към обществено търгуваните компании за рандеман на криптовалути и някои от най-големите играчи като Marathon и Riot Platforms означават повече от три пъти нарастване на цената на акциите си през тази година, до момента в който Valkyrie Bitcoin Miners ETF - със 162%, а Greenidge - със 137%.     Въпреки това всички те са на загуба от началото на 2022 година до момента.    Добивът на Bitcoin е развой, при който мрежа от компютри валидира блок от преводи в блокчейн мрежата на криптовалутата. “Миньорите ” получават заплащане в Bitcoin, като се конкурират с други “миньори ”, решавайки комплицирани математически пъзели за енергоемки компютърни системи. А това значи, че електричеството съставлява забележителна част от оперативните разноски по добива.   

Според анализатори от BTIG разноските за електрическа енергия за производството на един Bitcoin са спаднали с към 40% от края на предходната година. Този спад в цените на електрическата енергия, изключително в Съединени американски щати, е понижил натиска върху маржовете на фирмите, безапелационни са те. 
Това значи, че макар че както наличната изчислителна мощ в мрежата, по този начин и компликацията на добива непрекъснато се покачват до нови исторически върхове (което значи, че за добиването на единица от криптовалутата е нужна повече енергия) 30-дневната междинна цена на транзакция за “миньорите ” е спаднала до най-ниското си равнище от септември насам.   Устойчива наклонност или глътка въздух     “Миньорите ” обаче не могат да се усещат прекомерно уютно, като се има поради, че ориста им е обвързвана с капризната траектория на цените на Bitcoin, предизвестява Reuters и цитира още веднъж Мелеруд от Luxor, съгласно който “въпреки подобренията в балансите им, доста организации за рандеман към момента имат съществени задължения за погашение и не престават да изпитват усложнения ”.    " Повишаването на цената на Bitcoin завоюва на тези компании време, само че би било пагубно за тях, в случай че тя падне назад до 20 000 $ ", безапелационен е той.    Повечето компании от бранша се концентрират върху намаляването на дълга, а не върху разноските за ново съоръжение, показва още BTIG.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР