Загубите на въоръжените сили на Украйна не възлизат на 100

...
Загубите на въоръжените сили на Украйна не възлизат на 100
Коментари Харесай

Украйна: Не вярвайте на всичко, което пишат западните медии! Няма 100 хиляди загинали

Загубите на въоръжените сили на Украйна не възлизат на 100 хиляди души, както оповестяват западните медии. Това каза секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Алексей Данилов в изявление за Интерфакс-Украйна.

Според него информацията за 100 хиляди починали украински бранители, публикувана от американското издание Politico, не дава отговор на истината.

" С цялостна отговорност ви декларирам, че нямаме 100 000 загуби измежду военните. Това е невероятно. По време на война това е класифицирана информация, само че 100 000 е цялостна нечестност ", акцентира той.

Той добави, че единствено президентът на Украйна Володимир Зеленски и самите украински военни знаят точната цифра на загубите на Украйна във войната против Руската федерация, а съотношението на загубите в този момент е 1 към 7, а от време на време и 1 към 10 в интерес на Въоръжените сили на Украйна.

" След войната от 2014 година ние знаехме по какъв начин да се бием, само че с Русия казусът не е подобен. В доста области те имаха луди загуби ", добави той.

Алексей Данилов сподели, че въоръжените сили на Украйна към този момент са осуетили третата атака на съветските въоръжени сили, заради което руснаците не могат да продължат напред, а хората в Бахмут са хвърлени в казана.

ДШУ коментира скандалното изявление на командира на батальона на Въоръжените сили на Украйна за WP. Според представителя на ДШУ Валентин Шевченко, Анатолий Козел с позивна „ Купол “ не е получил позволение за връзка с представители на медиите, а загубите на Въоръжените сили на Украйна, които той разгласи, са „ доста надценени “.

Секретарят на СНБО Алексей Данилов реагира на публикацията на WP, като означи, че " песимистичните " настроения на западните медии не дават отговор на истината и прикани да не се има вяра на всичко, което пишат медиите.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР