Загубата на коса само на определени малки участъци от скалпа

...
Загубата на коса само на определени малки участъци от скалпа
Коментари Харесай

Можем ли да овладеем косопада на петна и как?


Загубата на коса единствено на избрани дребни сектори от скалпа се значи като косопад на петна , или плешивост ареата . Обезкосмените зони (гнезда) най-често имат кръгла или квадратна форма и може да са ситуирани върху разнообразни зона на главата. Косопадът на петна не крие опасности за здравето, а дискомфортът е само естетически. Среща се при няколко десетки милиона души по света.

Алопеция ареата е автоимунно и наследствено положение, като над 30% от засегнатите имат непосредствен роднина, който също има точков косопад. Много особено е, че частичното опадане на косата в множеството случаи става ненадейно, в границите на няколко дни,

най-често в интервали на сериозен стрес .

Автоимунният темперамент на този вид косопад на петна е причина учените към момента да не съумяват да разработят сполучлив способ за лекуване. При доста хора се регистрира непринудено възобновяване растежа на космите в засегнатите сектори и цялостно възобновяване, без предприемане на лечебни ограничения. В останалите случаи, когато се откри трайна гнездова плешивост, може да се разчита на лечебни ограничения, които да ускорят растежа на косата в засегнатите зони.

Най-често за краткотрайно преодоляване на казуса се назначава банкет или локално приложение на кортикостероиди. Те работят като имуносупресори и потискат интензивността на имунната система. Това е главен прийом за лекуване на автоимунни положения, при които проблемите се появяват заради свръхактивност на имунитета.

Като по-безопасна опция на лекуването с кортикостероиди се предлага фототерапията , която се употребява сполучливо за преодоляване на други автоимунни болести като псориазис или екзема. Прилагането на какъв да е от двата вида лекуване следва да се съветва с доктор.

Свързани публикации.. Как да подобрим растежа на косата с натурални средства 0 Повече желязо и протеини стопират косопада 0 Ново изобретение запраща косопада в предишното 0

Има научни данни за това, че и естествени артикули може да се окажат ефикасни за предварителна защита или лекуване на плешивост ареата. Сред тези артикули е биофлавоноидът кверцетин , съдържащ се в доста плодове и зеленчуци.

Като в допълнение средство за преодоляване на косопада на петна може да се разчита и на артикули, естествено подхранващи космените фоликули и ускоряващи растежа на косата. Желателно е тези артикули да бъдат с обяснен и неагресивен състав, с цел да не повлияят отрицателно локалния или общия имунитет и да не доведат до обостряне на положението или разпростиране на косопада на по-широки зони от кожата на главата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР