Заглавието на пиесата не бива да бъде възприемано буквално, като

...
Заглавието на пиесата не бива да бъде възприемано буквално, като
Коментари Харесай

Театър 199 ще отбележи 55-ия си юбилеен сезон с премиера на пиесата Боклук

Заглавието на пиесата не трябва да бъде възприемано безусловно, като хулиганско предизвикателство на един млад създател в търсене на шоково влияние! Значението на думата БОКЛУК тук е многоизмерно – то е ненадейно!
БОКЛУК споделя за срещата на три сестри, от дълго време разграничени и с радикално разнообразни ориси, които се събират в дома от детството си. В течение на действието те споделят своите най-съкровени усеща, мечтания и болки. В мемоари и разногласия, разчиствайки жилището, те ще разкрият една на друга, а и всяка за себе си, неизказвани преди и неподозирани дълбочини на своите характери. И ще осъзнаят какъв брой мощни са невидимите влакна, които ги свързват и разделят.
БОКЛУК е пиеса, която се занимава с най-дълбоките усеща, които таят душите ни. И какъв брой мъчно е да се пречистим, когато се появи опция да ги споделим. Текстът на Елена Телбис е изненадващо остроумен във връзка с човешкия дух за един толкоз млад създател. Неговата поетика и комизъм, психическа праведливост и деликатна потиснатост са фактически изящни.
БОКЛУК е дебютна драматургия на надарената актриса. Тя прави ярки функции в редица театри, както и в киното. На нашата сцена се превъплащава в комплицирани и богати облици. Освен като Вера в актуалната режисура, Елена Телбис изиграва Изи в „ Заешка дупка “ от Дейвид Линдзи-Абер, режисура на Ивайло Христов, както и Карин в „ Сарабанда “ от Ингмар Бергман, режисура Иван Урумов.
режисура - Ивайло Христов
сценография - Марина Янева
в функциите:
Светлана Янчева - Касиопея
Анастасия Лютова - Андромеда
Весела Бабинова/Елена Телбис - Вероника
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР