Загиналият е работил на обекта от 10 дни, като за

...
Загиналият е работил на обекта от 10 дни, като за
Коментари Харесай

Работник загина на строителен обект в Червен бряг

Загиналият е работил на обекта от 10 дни, като за този интервал няма трудов контракт, потвърдиха от Инспекцията в Плевен.

Мъж почина по време на работа на строителен обект в Червен бряг. Той е работил без трудов контракт и без защитни средства. От инспекцията по труда още търсят работодателя, макар че това е компания, спечелила социална поръчка за работата по построяването на водния цикъл в града.

Работникът е бил покрит в 5-метров трап, по време на изкопни действия на обекта. Докато чакали помощ, сътрудници и родственици почнали да копаят с голи ръце, с цел да открият тялото. Според близки на починалия мъж, институциите ще се опитат да потулят случая.

Всичко се случило през вчерашния ден сутринта малко след 10:00 часа, когато на строителния обект били петима служащи. Багеристът споделил на 52-годишния Косто да влезе в изкопа и да следи да не се спука водопроводната тръба. Тогава се чул мощен тътнеж и земната маса затрупала мъжа. Негов сътрудник и родственик почнали незабавно да копае с ръце.

" Да маха по-едрите буци, тъй като очакваше да е по-на високо. След което почва да звъни на мен и почнахме да копаем, тъй като няма кой различен. Пожарната си седи от горната страна без да търси ", описа родственик на починалия.

Затрупаният мъж е бил изваден мъртъв. В този миг ръководители на обекта не са участвали. Дори след случая не са се появили представители на компанията. Според кмета на Червен бряг предпазните уреди са били наложително условие.

" Преди началото на обекта доста деликатно преглеждахме цялата сигурност на дейностите, тъй като те са изкопни ями и коментирахме че е наложително с укрепителни устройства да има, да се работи по този метод ", съобщи кметът на Червен бряг лекар Цветан Димитров.

" Без каски бяха, никакво обезопасяване, никакво работно облекло от компанията подизпълнител, нищо ", добави близкият на 52-годишния Косто.

" Понеже се откри, че има реализатор и няколко подизпълнители не можем изрично на този стадий да кажем кой е работодателя. Събрани са доказателства и ще бъде осъществена информация за всички работещи лица ", посочи шефът на Инспекцията по труда в Плевен Радослава Иванова.

Според кмета, компанията - реализатор е една.

" Има компания, която е спечелила публичната поръчка. Там няма алтернатива да има подизпълнител ", безапелационен е Димитров.

Подобни сривания е имало единствено преди няколко дни и никой не е взел ограничения, оплакаха се хората. Опитахме да потърсим представител на компанията, спечелила поръчката, само че никой не отговори на телефона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР