Загиналите при силното земетресение в Япония преди четири дни са

...
Загиналите при силното земетресение в Япония преди четири дни са
Коментари Харесай

92 са вече жертвите на разрушителния трус в Япония, 242 души са в неизвестност /снимки/

Загиналите при мощното земетресение в Япония преди четири дни са към този момент 92-ма, като се чака броят им да продължи да пораства, защото спасителите не престават да претърсват отломките след бедствието, оповестиха управляващите в префектура Ишисама, на брега на Японско море, представени от Франс прес. По последни данни минимум 242 души са в неопределеност. 
Трусът с магнитуд 7,6, усетен чак в Токио - на 300 км от засегнатия регион, раздруса полуостров Ното в префектура Ишикава, като срина здания и унищожи пътища.
Японският министър председател Фумио Кишида дефинира земетресението като " най-тежкото злополучие " от ерата Рейва, почнала през 2019 година с възкачването на настоящия японски император на престола.
Срокът от 72 часа, считан за решителен за намирането на оживели след естествени бедствия, изтече.
Губернаторът на Ишикава Хироши Хасе изрече опасения, че " процентът на оживелите хора, които би трябвало да бъдат избавени, ще спадне внезапно ".
Пристанищният град Ваджима, ситуиран на полуостров Ното, е един от най-засегнатите. В региона още се носи остра миризма, а след големия пожар, унищожил стотици здания след земетресението, тук-там продължава да се издига пушек.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР