Заев: Вярвам, че голяма част от гражданите ни ще подкрепят

...
Заев: Вярвам, че голяма част от гражданите ни ще подкрепят
Коментари Харесай

Заев: Вярвам, че голяма част от гражданите ни ще подкрепят референдума

Заев: Вярвам, че огромна част от жителите ни ще поддържат референдума
Премиерът и водач на СДСМ Зоран Заев гласоподава в изборна секция 1730 в началното учебно заведение "Никола Вапцаров" в Струмица. Той дойде, съпроводен от брачната половинка си Зорица и сина си Душко.

Веднага откакто пусна бюлетината Заев съобщи, че днешният ден е прекрасен и е мотив за нов празник за Република Македония.

Заев акцентира, че с помощта на дейностите на България се е насърчила и гръцката страна. „ Македония подписа две исторически съглашения - първо контракта със София за добросъседство, другарство и съдействие, а по-късно и историческото съглашение с Гърция, с което най-сетне се реши 25-годишният спор за името ”, сподели Заев. „ Това остави трайна диря тук в района, като се построи другарство, което се основава на европейските полезности. Мисля, че това ще повлияе позитивно на бъдещите генерации ”, посочи още той.

Македонският министър председател добави, че през днешния ден жителите са излезли, с цел да решат бъдещето на страната. Така те са постъпвали и в предишното, носейки отговорност за съществени и значими миг, с които са проправили пътя за идващите генерации.
 Заев дойде, съпроводен от брачната половинка си Зорица и сина си Душко Заев дойде, съпроводен от брачната половинка си Зорица и сина си Душко / БГНЕС
„ Днес е същински празник. Аз чакам посредством всеобщото гласоподаване, с високата изборна интензивност още един път да се удостовери и многоетническото единение на нашите жители и цялостното политическо единение на жителите отвън всяка политическа партия или политически убеждения. ”, съобщи министър председателят Заев.

„ Очаквам Народното събрание да последва решението на болшинството на жителите, което през днешния ден ще даде явен отговор в каква посока би трябвало да се движи страната ни. Очаквам след тези решения Македония най-сетне да реализира своите стратегически цели, да бъде член на най-мощни боен съюз в света - НАТО и да бъде член на най-силната стопански съюз в света - Европейският съюз ”, акцентира Заев пред редица локални и задгранични публицисти.
 Македонският министър председател добави, че през днешния ден жителите са излезли, с цел да решат бъдещето на страната Македонският министър председател добави, че през днешния ден жителите са излезли, с цел да решат бъдещето на страната / БГНЕС
На въпрос дали е уверен, че референдумът ще бъде подсилен от позитивен избор, той бе безапелационен, че чака огромна част от македонските жители да гласоподават „ За ”.

„ Вярвам, че огромна, огромна част от жителите ще бъдат „ За ”, тъй като повече от 80% от нашите жители са „ За ” Европейски Съюз и НАТО. Смятам, че това голямо болшинство, както и във всяка народна власт, ще бъде точна пътна карта за жителите, за нас политиците и за Народното събрание да следват желанията на жителите и в последна сметка Народното събрание ще почете това предпочитание, тъй като по този начин се удостоверява нашето бъдеще ”, съобщи Заев.

Попитан какво е споделил на сина си Душко, министър председателят отговори, че е довел сина си на гласуването, с цел да може да му покаже образно по какъв начин се взема решение бъдещето на страната.

„ Той пристигна и взе присъединяване с мен, с цел да види, че и ние родителите вземаме смели и съществени решения, с които дефинираме бъдещето – за нашите деца, за идващите генерации. Аз съм извънредно благополучен, че през днешния ден синът ми показа този исторически миг с мен като родител, на първо място, само че и като жител на нашата обичана страна, безапелационен бе Заев. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР