Заедно с председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, внушителна

...
Заедно с председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, внушителна
Коментари Харесай

“Два удара стигат”. Какво е приготвил Китай на американските самолетоносачи

Заедно с ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, внушителна формация от американския флот се насочва към Тайван. Няколко самолетоносача, десетки кораби, стотици самолети – Съединени американски щати подвигнаха залога в „ играта на нерви “ с Китай. Пекин обаче има какво да отговори. Може ли политическият спор да прерасне във боен?

Заплаха за стабилността “

Американският самолетоносач “Роналд Рейгън” от няколко дни плава в покрайнините на рифа Йонгшу, прочут още като Южния кръст. Прикрива се от ударната мощ на 7-ми флот на ВМФ: крайцер, миноносец с управляеми ракети, спомагателни кораби. А от въздуха - изтребители F-35.

Пентагонът не разкрива за какво флотилията е напуснала Сингапур. Само общи думи: „ в границите на интервенцията за обезпечаване на свободното прекосяване на кораби “. Факт е, че Съединени американски щати упрекват Китай, че се стреми да подчини изцяло цялата акватория на Южнокитайско море. И се твърди, че Пекин пречи на прекосяването на търговски кораби.

Китайските управляващи нарекоха наличието на американския флот умишлена провокация - съществуването на такава внушителна флотилия единствено по себе си ще сътвори проблеми за корабите за насипни товари. Целта на маневрите е друга.

Сателитни изображения, налични за вестник “Саут Чайна Морнинг Пост”, демонстрират, че групата се насочва към Тайван. Това е мястото, където може да дойде ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Пекин, несъмнено, е срещу: това е " нарушение на териториалната целокупност на Китай ", което може доста да подкопае връзките сред страните. И там нарекоха изпращането на самолетоносач „ следващата игра на мускули “.

" И за всички излиза наяве кой съставлява най-голямата опасност за мира и стабилността - както в Южнокитайско море, по този начин и в целия азиатски район ", сподели представителят на китайското външно министерство Джао Лицзян.

Опасен казус

В отговор Китайската народоосвободителна войска (НОАК) натрупа сили в югоизточната част на страната. В авиобаза “Лонтян”, на 125 километра от крайбрежията на Тайван, са видяни изтребители Джиан-11 и Джиан-16, както и закупени от Русия Су-27.

Там са сложени и старите изтребители Джей-6, превърнати в дронове. В това си качество те са в положение да отвличат вниманието на Противовъздушна отбрана на съперника, да служат като средство за електронно угнетяване или за безпилотни самолети-камикадзе.

Не е известно дали Тайпе е планувал това по време на скорошна симулация на евентуална офанзива на НОАК против пристанището Суао, в североизточната част на острова. Освен виртуални имаше и действителни учения с присъединяване на френски самолети “Мираж-2000” и американски Ф-16. Дори изтребителите “Чинкуо” лично им произвеждане излетяха във въздуха.

Поради това обстановката ескалира. В Тайпе предния ден оповестиха " нарушаване на въздушното пространство " от четири изтребителя Джиан-16. Това обаче не е първият случай в района. Онзи ден стана известно за " рисковото доближаване " на китайския Су-30 с товарния С-130 на Военноморски сили на Съединени американски щати. Шефът на Пентагона Лойд Остин, разяснявайки случая, разгласи " нарастване на сходни случаи ", обвинявайки Пекин за всичко.

Въпреки че самите американски сили са доста дейни в Индийския и Тихия океан от няколко месеца. В допълнение към “Роналд Рейгън”, самолетоносачът “Триполи” с двадесет ударни изтребителя Ф-35 се отдръпна от котвата в Сан Диего - в пристанището на регистрация - още напролет. Сега той е основан в Окинава, което е на няколкостотин километра от друга американска база - в Йокосука, където са дебаркирали разрушители.

От юни покрай Хаваите се организира най-голямото военноморско обучение в света “Тихоокеански обръч” с присъединяване на двадесет и шест страни съдружници на Америка. Участват общо 38 кораба, 170 самолета и повече от 25 хиляди военнослужещи. Звездата на маневрите е ръководената от “Ейбрахам Линкълн” ударна група 3 на Военноморски сили на Съединени американски щати, която е в положение на висока подготвеност от няколко седмици, съгласно известия в медиите.

" Отговор на провокация "

За вероятен конфликт сред Китай и Съединени американски щати се приказва от дълго време. Освен това оценките се трансформираха: в случай че преди двадесет години анализаторите решително оповестиха успеха на американските сили, в този момент всичко е друго. През последните години Поднебесната направи софтуерен пробив във военната сфера. Оттук и непрекъснатите заявки на Вашингтон за Пекин като за „ основна опасност “ за западните страни.

Онзи ден репутацията на мощен противник беше доказана: китайското министерство на защитата приказва за нови оръжия. Между другото и за хиперзвуковата ракета ДФ-17, която не може да бъде прихваната. Експлозивната част е способна да порази всяка цел, до самолетоносачи.

„ Новите управляеми ракети имат по-висока степен на автоматизация и интелектуализация, по-значителни благоприятни условия за превъзмогване на системата за противовъздушна защита и отбрана от разстройства. Направен е голям пробив във връзка с точността на удара. Всичко това е изцяло задоволително. да има мощен възпиращ резултат върху всевъзможни враждебни сили, които се осмеляват да извършат провокации в Тайванския проток, Източнокитайско море, Южнокитайско море или в други направления “, споделят специалисти от мозъчния концерн “Тайхе” (Китай).

Освен това изтребителите на НОАК, съдейки по телевизионните репортажи, са нараснали взаимоотношението с десантните кораби. Това, съгласно експертите, ще направи десанта доста по-ефективен и мълниеносен. А новите въздушни танкери У-20 уголемяват бойния радиус на самолета с хиляди километри.

Всичко това, съгласно анализаторите, е категоричен сигнал към Съединени американски щати, че не си коства да минават „ избрана граница “. Междувременно, съдейки по последните дейности, Вашингтон в действителност не желае да слуша.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР