Заедно с постигнатото от Националният отбор по Ръгби 15 в

...
Заедно с постигнатото от Националният отбор по Ръгби 15 в
Коментари Харесай

Ръгби с марка BG,като част от най- бързо развиващият се спорт

Заедно с постигнатото от Националният тим по Ръгби 15 в Европейското си показване, включването му в класацията за тим на годината, имаме и своите триумфи в Ръгби 7. В партньорство с УИНБЕТ, БФ Ръгби изпраща и една сполучлива година в Олимпийското направление.

Всички обединения мъже, дами и юноши в Ръгби 7, към този момент са част от Трофи равнището на ръгби Европа.

Мъжете на Ивайло Иванов направиха отлично показване на Екологичен потенциал в Загреб и Будапеща против противници от топ 5 на международното ръгби, като Англия и Ирландия. Изграден е един уравновесен тим със собствен жанр и качество на игра.

Жените водени от Мая Илиева, след безапелационното си показване и 2рото място в Конференция 1, са новият член на Ръгби Европа – Трофи. Пред тима следва не леката задача да запазят място, класирайки се в първите 10 от двата шампионата в Загреб и Будапеща през юни 2023 година От новия сезон дамите ще стартират присъединяване и в надпревари по Ръгби 15.

Юношите ни също са в Трофи равнище и поставят големи старания за положителното си показване. Успех в тази възраст бе включването на юношите в трансграничните действия на Ръгби Европа в ръгби 15, като взаимно със Сърбия и Хърватия, бяха показани в Топ 3 на най-хубавите трансгранични действия на Ръгби Европа. В тази възраст работи екип от 4 треньори Цветостин Цветков, Тихомир Симеонов, Венелин Иванов и Николай Кючуков. От март 2023 година този екип ще обезпечи и присъединяване в квалификациите за шампионата на Континента в ръгби 15 при младежите до 20 години.

Спортният шеф Павел Велков и екипите на националните тимове се пробват да основат една обща, поредна и обезпечена конструкция за подготовка и присъединяване в Международния състезателен календар за всички възрасти в Ръгби 7 и ръгби 15.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР