Заедно с българския Червен кръст работим за гарантиране на безопасна

...
Заедно с българския Червен кръст работим за гарантиране на безопасна
Коментари Харесай

Стигна се до консенсус за спасителите на плажа

 Заедно с българския Червен кръст работим за гарантиране на безвредна отмора на туристите през лятото. Няма да допуснем риск за живота и здравето на посетителите, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която организира работна среща с ръководителя на БЧК акад. Христо Григоров и Антон Налбантов, шеф на водноспасителната работа в БЧК. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

В признатите промени в Закона за здравето, в наредбата за водното избавяне, се дава правна опция за Лято 2020 да се понижи броят на спасителите на някои плажове, само че подобен вид е записан само като опция, по преценка на Министерството на туризма, съгласно заетостта на съответния плаж и неговото географско разположение. Няма да прибягваме до нея за сметка на сигурността и здравето на туристите, е декларирала Ангелкова.

Броят на водните спасители е двама на един избавителен пост, според утвърдената от Министерството на туризма скица за водно избавяне, за съответния плаж. Всеки собственик на плажа, който би желал да се възползва от законовата смяна, може да направи своето предложение, като спомагателната скица за водно избавяне за това лято ще бъде съобразена с фактическата конюнктура, обявиха министърът на туризма и ръководителят на БЧК.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР