Задвижваният от горивни клетки електрически влекач One на американския производител

...
Задвижваният от горивни клетки електрически влекач One на американския производител
Коментари Харесай

Водородният съперник на Tesla Semi излезе на пътя

Задвижваният от горивни кафези електрически влекач One на американския производител Nikola Motor към този момент се движи по пътищата. Компанията пусна видео на камиона с мощ 1 000 к.с.

Освен резервоари с водород, чието горене генерира ток за електромоторите, Nikola One има акумулатори с потенциал 320 кВтч. Благодарение на тях влекачът разполага с запас от сила за изминаването на впечатляващите 1 200 благи (1 930 км) без презареждане.

От Nikola Motor настояват, цената на 1 км пробег на водород е два пъти по-ниска, в сравнение с дизел. Самият камион коства $360 000, което не е по никакъв начин на ниска цена, само че компанията го предлага на погашение за 5 година с месечна вноска $5 000 и гратис зареждане с водород за 1 млн. благи (1.6 млн. км).

Първата пробна партида One ще бъде подготвена през 2019 година, а пълноценното серийно произвеждане би трябвало да стартира през 2020-а. Nikola Motor Company дава обещание да сътвори мрежа от 300 станции за зареждане с водород през идващите 2 години.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР