Задръствания и километрични колони от автомобили на българо-сръбската граница. За

...
Задръствания и километрични колони от автомобили на българо-сръбската граница. За
Коментари Харесай

Остава натоварен трафикът на „Калотина“ и „Капитан Андреево“


Задръствания и километрични колони от коли на българо-сръбската граница. За това алармираха наши фенове. В разгара на лятото хиляди хора се прибират от Западна Европа. От 3 дни колоната е близо 7 км от сръбската страна на границата.

Наши фенове ни алармираха за километрични тапи на границата със Сърбия. Българско семейство с две деца е чакало 8 часа на сръбската граница, преди да се прибере в България.

Семейството на Янита Йорданова, което се прибира от Англия в България, е чакало близо 8 часа, с цел да влезе в страната ни през Сърбия.

" Пътувахме през вчерашния ден, тръгнахме от Белград. Между 10 ч. и 11 ч. се оказахме в запушалка на границата, която стартира много преди границата край Белград, преди едно малко тунелче, което пропускаше колите посредством светофар. Там чакахме към час и бяхме много обнадеждени, че по-късно трафикът ще премине много бързо. Оказа се обаче, че преминахме сполучливо българската граница в 20 ч. ", описа Янита Йорданова.

Семейството е пътувало с две дребни деца, за които чакането е било същинско тестване.

„ Трудно беше да разбираем на децата, че би трябвало да имат самообладание, а да не приказваме за бебе, което има потребности. 8 часа на едно място бяха кошмарни. Никакво пояснение нямаше, никакво наличие на служби от сръбската страна, там беше задръстването “, добави Янита.

В километрична колона и през днешния ден са стотици коли. Причината за интензивния трафик на границата със Сърбия са гастарбайтерите, които се прибират от Западна Европа и минават през България по пътя си към Турция.

Мерве е една от хилядите прибиращи се вкъщи. Разказва ми, че през днешния ден е чакала единствено 2 часа на границата.

„ Пътуваме към Кападокия да се забележим със фамилиите си. Миналата година чаках 6 часа, в този момент е по-добре. Чакахме единствено 2 “, сподели Мерве.

Трафикът остава претрупан и на „ Капитан Андреево “, оповестяват от гранична полиция.

А след кошмарното пътешестване, Янита е безапелационна - повече няма да пътува през тази граница.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР