Задават се най-големите жеги това лято – след сряда градусите

...
Задават се най-големите жеги това лято – след сряда градусите
Коментари Харесай

Задават се най-големите жеги за това лято! Около 37 градуса

Задават се най-големите жеги това лято – след сряда градусите ще скочат до 35-37 градуса. Това предвижда Анастасия Стойчева от Института по метеорология и хидрология към Българска академия на науките пред Нова тв.

Преди това обаче ни чака леко захлаждане. Във вторник, по-късно денем, в Североизточна България и планинските региони се чакат и краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Горещата вълна, която изтеза Португалия и Испания, ще се реалокира и ще доближи Северозападна Европа, ще затопли Скандинавския полуостров и Прибалтика.

" Предстои захлаждане, захлаждане, температурите на Британските острови и във Франция ще паднат с повече от 10 градуса, ще има стихии с гръмотевици и дъжд ", предвижда Стойчева.

Тя заяви, че се чака високите температури да доближат западните региони на Балканите, където температурите също ще скочат най-вероятно до към 40 градуса.

Жегите най-вероятно ще ударят Сърбия, Македония, адриатическото крайбрежие, само че в нашата страна, поради североизточния поток, който ще стартира от сряда нататък, ще останем в малко по-ниските температури.

" Най-високите, които чакаме, ще са 35-37 градуса. Това ще са едни от най-високите температури това лято ", сподели синоптикът пред Нова тв.

Тя заяви, че съществено повреждане на времето не се чака. След захлаждането във вторник и сряда, още веднъж ще настъпи постоянен интервал, към средата на второто десетдневие температурите още веднъж ще се повишат, само че надали ще са по-високи от 32-37 градуса.

Повече динамичност, превалявания и намаляване на температурата може да се чакат през третото десетдневие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР