Задържаният в Белгия българин Сергей Радев, на 20 години от

...
Задържаният в Белгия българин Сергей Радев, на 20 години от
Коментари Харесай

Журналист за арестувания за тероризъм българин: Джихадистите много лесно промиват мозъци

Задържаният в Белгия българин Сергей Радев, на 20 години от Благоевград, към този момент е с повдигнати обвинявания за присъединяване в терористична група. Седемте ареста са част от огромна полицейска акция против джихадистки мрежи.

„ Няма потвърдени връзки, че тези хора са свързани с „ Ислямска страна “. Според мен обаче няма по какъв начин да не бъдат свързани с групировката поради, че следим от няколко месеца в Сирия, Ирак и други страни в района активизация на „ Ислямска страна “, разяснява в „ Тази заран “ журналистът Мохамед Халаф.

Никой от Брюксел не е търсил българските управляващи по случая

„ Това, което се знае сега, е, че огромна част от бойците на „ Ислямска страна “ към този момент отиват към Африка. Все още техните групи в Европа работят “, добави той.

„ Има разнообразни способи за рекрутиране – другари, семейство, обществените мрежи. Според мен той се е свързал по някакъв метод с такива момчета на неговата възраст - част от джихадистката група. Те имат неповторими способи за влияние и доста елементарно да промиват мозъци “, сподели Мохамед Халаф.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР