Задържаните за убийството във врачанското село Косталево и преди са

...
Задържаните за убийството във врачанското село Косталево и преди са
Коментари Харесай

Прокуратурата и полицията за убийството в Косталево: Терорът на баща и син Петкови върху жертвата е от години

Задържаните за убийството във врачанското село Косталево и преди са проявявали експанзия към жертвата. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата и полицията, който се организира преди минути. Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков и шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Цветко Нинов дадоха детайлности за бруталното закононарушение.
Напрежението сред татко и наследник Петкови и техния наемател не е от в този момент. Между тях имало спор от години, стана ясно през днешния ден. Жертвата е подавал сигнали в полицията за нанесени му от тях побои, като последната тъжба е от 28 април.
„ Лицата са познати на полицейските чиновници, които обслужват село Косталево. Това беше и повода по-лесно да се ориентираме в следствието, с оглед миналите няколко дни от побоя “, сподели шефът на врачанската полиция.
Той посочи, че и преди, и в този момент, аргументите за напрежението сред хазяите и наемателя са от битово-финансов темперамент. Конкретният мотив за експлоадирането на абсурда сред тримата във съдбовния ден са били неприятни хигиенични условия в населяваната от убития стая.
Бащата и сина се прибрали в наследствената си къща в Косталево на 18 май. Припомняме, че от 2015 година там живеел убитият. След сделка със притежателите, му било разрешено да употребява една стая с баня и тоалетна, като си покрива разноските за това.
В деня на убийството, 21 май, Петкови отишли на посетители на свои близки, където се почерпили с алкохол. Когато се прибрали, сред тях и наемателя избухнал скандал. В коридора на къщата те го повалили на земята и му нанесли побой. Към момента версията е, че ударите са нанесени от бащата, който е кьорав. Изяснява се съпричастността на сина.
След багра потърпевшият се прибрал в стаята си, същото създали и Петкови. На сутринта, без да видят наемателя, те си отпътували за София. Няколко дни по-късно пребитият бил открит мъртъв от кмета на селото.
Причината за гибелта е кръвоизлив в меките мозъчни обвивки в задната половина на дясното полукълбо на огромния мозък, сочи отчета от аутопсията.
Мярката за неотклонение на двамата обвинени се гледа сега.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР