Специализираната полицейска операция е реализирана на 15 май под надзора

...
Специализираната полицейска операция е реализирана на 15 май под надзора
Коментари Харесай

Спецакция! Разбиха крупна схема, има много задържани

Специализираната полицейска интервенция е осъществена на 15 май под надзора на прокуратурата. Действията са осъществени от чиновници на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност " на територията на областите София, Перник, Пловдив, Добрич, Кюстендил и Стара Загора, заяви Министерство на вътрешните работи.

В хода на дейностите по откриване и документиране на злоупотреби с европейски фондове са арестувани петима участници в незаконната скица. Според данните досега те са разследвани за показване на погрешни сведения за да получат повече средства от фондове на Европейския съюз и такива от българската страна, предопределени за съфинансиране на планове.
В резултат на оперативната работа е открито, че двама от арестуваните са регистрирани аграрни производители, които имат подписан контракт с Държавен фонд „ Земеделие " по план за биосигурност.

По първични данни по отношение на осъществяването на плана те сключвали контракти с трети лица за закупуването на земеделска техника и съоръжение от търговски сдружения на по-високи цени. Целта била завишаване на цената на утвърденото подкрепяне и възвръщане на надписаната стойност по предварителна сделка в брой или посредством фиктивни контракти.

При осъществените дейности по следствие е открита земеделска техника и документи, имаща отношение към незаконната активност.

Работата по случая продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР