Задържаните в Скопие българските граждани, фенове на Левски, все още

...
Задържаните в Скопие българските граждани, фенове на Левски, все още
Коментари Харесай

Задържаните в Скопие българи са още в ареста

Задържаните в Скопие българските жители, почитатели на Левски, към момента не са освободени.

Чрез специфична акция на стадион „ Тоше Проески “ нощес останалите „ сини “ последователи съумяха да съберат нужните 2300 евро за възнаграждение на санкциите на арестуваните, които варират от 150 до 200 евро на човек.

Те се намират в арест в новата част наоколо до къщата на майка Тереза. 

Според информации на родните управляващи, виновността за случаите на стадиона нощес е охранителната компания, наета от Шкупи. Стюардите употребявали обиди на входовете, където българите бяха карани да се събуват. 

" Истинска подигравка, един не устоя и отбрани възрастен мъж, който отхвърли да си събуе обувките ", описаха очевидци. 

От крайната формация София - Запад не са имали представители, а останалите до въпросния миг са изпълнявали всичко, което охранителите им наредили. Първоначално се говорело за трима арестувани, след това станали 18-20. Обидите траяли през целия мач. Шефът на защитата на Шкупи също бил много нападателен, споделиха някои от почитателите. На входовете на стадиона са им били конфискувани слушалки, очила с диоптри, акумулатори, електронни цигари и други

Твърди се, че случаят в Чаир е бил плод на неточност.  Последните две български коли изпуснали отбивката, която води до „ Тоше Проески “ и попаднали на запушване до стадиона на Шкупи, който се намира в квартал, обитаем най-вече с албански етнос.

Феновете в колите са били с фланелки на Левски и по тази причина са били нападнати, се разяснява в Скопие.

Наръганият с нож в гърдите последовател е в устойчиво положение след интервенцията, настояват от агитката. Групата е от Пловдив и са юристи.

Днес стана ясно, че втори случай с българи в Скопие се е разминал без съществени последици. 10-ина последователи на Шкупи се нахвърляли с ножове на двама наши сънародници, които наели хотел покрай остарялата част. За благополучие, този път офанзивата им не е съумяла.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР