Задържани са лица, участвали в международна група за трафик на

...
Задържани са лица, участвали в международна група за трафик на
Коментари Харесай

Разбиха международна група за трафик на хора

Задържани са лица, взели участие в интернационална група за трафик на хора, разгласи в Луковит заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Претърсени са адреси и са открити документи, нужни за следствието. 

Акцията е взаимна с Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), швейцарската прокуратура и швейцарската правосъдна полиция.

В Швейцария са арестувани шестима души от малцинствената общественост в Луковит.

Хората са били държани в иго, при доста неприятни условия. Карани са да правят милостиня. Претърсени са два адреса, разпитани са над 10 лица, уточни Сарафов.

Той сподели още, че средствата от просията се превеждат главно към България. Всички жертви на този трафик са от района на Луковит. „ Става въпрос за доста съществени средства, като през днешния ден в домовете бяха открити част от банковите документи с които са осъществявани преводи от Швейцария към България “, добави Сарафов.

Александра Сигрист, прокурор от Женева, уточни, че следствието продължава от 18 месеца. Задържаните са правили активността си в Женева и Лозана. Ще бъдат съдени в Швейцария, оптималната присъда за действията им е 20 години. Хората от незаконната група са живели под мостове, водили са неприятен метод на живот, добави прокурорът.

Калин Стоянов, шеф на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), уточни, че през днешния ден и на следващия ден паралелно с тази акция се прави и профилирана полицейска интервенция по линия битова престъпност и пътен надзор. Проверени са над 240 моторни транспортни средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР