Задържани са двама заподозрени за, съобщи ръководителят на турското министерство

...
Задържани са двама заподозрени за, съобщи ръководителят на турското министерство
Коментари Харесай

Йени Шафак: Таджик и руснак са задържани за нападението на църква в Истанбул

Задържани са двама обвинени за , заяви ръководителят на турското министерство на вътрешните работи Али Ерликая, написа " Йени шафак ".

По думите на вътрешния министър те са жители на Таджикистан и Русия.  Предполага се, че са свързани с терористичната организация " Ислямска страна ". По-рано групировката пое отговорност за нападението.

Ерликая съобщи, че полицията е претърсила 30 адреса, а 47 души са арестувани по съмнение за присъединяване в нападението .

На 28 януари следобяд по време на неделната литургия двама маскирани мъже нападнаха католическата черква " Света Богородица " в истанбулския квартал Саръйер.

Те разкрили огън и по-късно избягали от мястото на случая . Убит е турски жител на име Турсен Джихан, заяви ръководителят на вътрешното министерство.

" Ислямска страна " пое отговорност за нападението в Истанбул

Двамата нападатели са арестувани

Губернаторът на Истанбул Давут Гюл и турският президент Реджеп Тайип Ердоган показаха съболезнования по отношение на случая. Папа Франциск осъди нападението.

Епископът на латинската католическа общественост в Истанбул Масимилиано Палинуро прикани управляващите в града да " възстановят справедливостта , да проверяват и да разкрият истината за случая, с цел да може породеното зло да бъде изкоренено ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР