Задържаха за 72 часа началника на РУ - Раковски Георги

...
Задържаха за 72 часа началника на РУ - Раковски Георги
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа началника на полицията в Раковски

Задържаха за 72 часа началника на районно управление (на МВР) - Раковски Георги Илиев по обвиняване за рушвет посредством изнудване.

Това заяви на брифинг през днешния ден окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. "Наблюдаващият прокурор занапред ще преценя дали да му бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража”. Георги Илиев занапред ще дава пояснения, само че пред сътрудниците му от „ Вътрешна сигурност”. Той към този момент е признал една огромна част от своята дейности, като е изразил съжаления, според обясненията му”, сподели още окръжният прокурор. Установено е, че началникът на районно управление (на МВР) - Раковски е изискал 20 хиляди лв. рушвет от контрабандист на акцизни артикули без бандерол, с цел да бъде прекъсната преписката против него и да се унищожат материалите по делото.

Още двама оперативни служащи са били арестувани по време на извършената акция на полицията и прокуратурата. Това са Валентин Гоцев, младши шпионин в група „ Криминална полиция “ в Раковски, както и Желязко Колев, младши полицейски контрольор в ръководството. Двамата са създали цялостни признания и са били пуснати под гаранция. Те са обяснили, че са получили от началника си по 1000 евро.

Предвидените санкции за рушвет посредством изнудване от полицейски орган законът планува наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години и санкция до 20 000 лв., както и отнемане от право да ръководи специалността си.

„ И тримата чиновници на Министерство на вътрешните работи са отстранени от служба, против тях е формирано и дисциплинарно производство”, заяви шефът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков, представен от радио Фокус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР