Задължителното носене на маски на открито ще бъде премахнато в

...
Задължителното носене на маски на открито ще бъде премахнато в
Коментари Харесай

Италия премахва задължителните маски на открито

Задължителното носене на маски навън ще бъде отстранено в цяла Италия, с изключение на в случаите на скупчване на доста хора. Указът на министъра на опазването на здравето на републиката Роберто Сперанца за това ще влезе в действие на 11 февруари, заяви " кориере де ла Сера ".

" Маските навън към този момент не са наложителни, само че в това време персоналните защитни средства (маски) би трябвало да се носят на закрито до 31 март ", се споделя в заповедта.
Санкции против Русия носят съществени последствия за Италия
Съединените щати са подготвили подобен пакет от нови наказания против Русия, че европейските компании ще бъдат принудени да им се подчинят,...
Прочети повече
Носенето на маски на закрито не се отнася единствено за деца под шестгодишна възраст, хора със болести, които не разрешават потреблението на маски, и за спортуващи.

Режимът на изключителна обстановка, обвързван с пандемията, изтича на 31 март. Според " Ла Република " от март може да се върне 100% заетостта на стадионите.

Властите настояват, че епидемиологичната обстановка се е подобрила на фона на високите равнища на имунизация, макар огромния брой хора, инфектирани с варианта Омикрон. През последните 24 часа броят на новите случаи на заразяване в страната надвиши 100 000, а от коронавирусната зараза са регистрирани 415 смъртни случая. Понастоящем малко над 1,9 милиона души в Италия са инфектирани с ковид, само че броят на признатите в болница пациенти (малко над 18 000) и на пациентите в отделенията за интензивно лекуване (1 300) понижава.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР