Задължителният протоколен стил май завинаги отива в кошчето, имаме предвид

...
Задължителният протоколен стил май завинаги отива в кошчето, имаме предвид
Коментари Харесай

Как розови божури смениха синята тропикана на най-високата трибуна в България

Задължителният протоколен жанр май вечно отива в кошчето, имаме поради и несъответствуващия Шанел у Ива Митева

Задължителният протоколен дрескод на ръководителя на Народното събрание на Република България явно вечно ще е преместен от безвкусна цветна палитра, подобаваща по-скоро за разходка край морския бряг или лятна градина на село. За дамите, които управляват най-високата естрада в страната ни, очевидно знак на жанр и уместно облекло са шарените тоалети, а не класическите изчистени кройки и делово лъчение.

Днес най-възрастният депутат Мика Зайкова от „ ИТН " ръководеше тържественото съвещание по встъпване на 46-ото Народно заседание пременена с бяло сако, от което закачливо ни намигваха розови божури. Така Зайкова по никакъв начин не съумя да реализира триумф в желанието си да се разграничи от предходния ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева, която също радваше окото със своята шарена синьо-бяла тропикана по време на откриването на новата постройка на Народното събрание в Партийния дом.



Явно стилните специалисти, чиито препоръки употребяват дамите от Народното събрание, желаят да пречупят задължаващата среда на Народното събрание и да я създадат малко по-шарена. Но дали по този метод не трансформират ръководителите на трибуната, от която се коват законите на страната ни, в несериозни и пъстроцветни участници в шоу стратегия, вместо да им придадат достойнство, което дава отговор на високия им пост?



Ива Митева в скъпия Шанел на старта на 45-ото Народно заседание на Република България през април 2021 година

В букета не прави изключение и дългогодишният шеф на Дирекция „ Законодателна активност и право на Европейски Съюз " в Народното събрание Ива Митева, която даже допреди влизането си в политиката бе специалистът, съветвал Парламентарната правна комисия при писането на законопроекти. На откриването на 45-ото Народно заседание, когато тя за първи път бе определена за ръководител, Митева се появи тапицирана в скъпа и богато гарнирана дамаска Шанел.

Ако съпоставим, да вземем за пример, стила на дамата, която е на сравним пост в Съединени американски щати - ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, с този на нашите маргаритки, гюлове, божури и цъфнали градини в Народното събрание, сигурно няма да дадем Оскар за жанр на нашите национални представителки.



Изчистените линии и минималистичен дизайн на тоалетите на Нанси Пелоси излъчват достойнство и безкомпромисност

Стоманеният критик на 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Нанси Пелоси, даже с облеклото си всява почит в съперниците. Изчистените линии и минималистичен дизайн на тоалетите й излъчват достойнство и безкомпромисност. Така че, скъпи дами от българския парламент, вземете образец и в случай че желаете да изглеждате съществено, авторитетно и цялото Народно заседание да трепери под високите ви токчета, оставете шукаритетните тоалети и букетите на закачалката у дома...

Автор:



Ива Митева при избора й за Председател на 46-тото Народно събрание - 21 юли 2021 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР