Задачата да отличим само пет мача от четвъртия ден на

...
Задачата да отличим само пет мача от четвъртия ден на
Коментари Харесай

Пет мача от ден №4 на Ролан Гарос, които не бива да пропускате


Задачата да разпознаваем единствено пет мача от четвъртия ден на Откритото състезание на Франция е доста сложна. Извън листата остават мачовете на играчи като Джокович, Алкарас, Радукану и Квитова.

В третия ден видяхме изненади и зрелищни дуели както при мъжете, по този начин и при дамите. Сряда дава обещание сходно шоу.

Ето кои са дуелите, които избрахме:

Жауме Мунар – Диего Шварцман

Мач, който касае директно Григор Димитров (да се надяваме) и при който има огромен късмет за изненада. Диего Шварцман е доста надалеч от най-хубавата си форма, до момента в който Мунар е един от тенисистите с най-вече мачове на клей за сезона. Испанецът завоюва Чалънджър трофей на настилката и е подготвен да предложи сериозна борба на по-именития си противник. Ако го преодолее, за пръв път в кариерата си ще прескочи втори кръг от Големия шлем.

Победителят ще срещне този, който завоюва идната борба от нашия лист:

Григор Димитров – Борна Чорич

Сблъсъкът, който интересува българските тенис почитатели най-вече. Първата ни ракета записа най-убедителната си победа на равнище „мейджър“ в първи кръг и влиза като безспорен любимец против Чорич, който се завърна от травма и имаше единствено един триумф през сезона, преди да дойде в Париж. Всичко сочи към успех на Димитров, само че не трябва да забравяме, че хърватинът е някогашен №12 в света.

Лейла Фернандес – Катерина Синякова

Действащата носителка на купата при двойките против финалистката от US Open. 19-годишната канадка се издигна до №18 в ранглистата и е любимец, само че против нея се изправя опитна съперница, която разполага с играта, с цел да сервира изненада. Победителката ще играе против тенисистката, спечелила идващия дуел от листата ни:

Белинда Бенчич – Бианка Андрееску

Мач сред тенисистки, които за известно време бяха на върха в спорта и записаха впечатляващи достижения, само че сега се борят с по-трудни и неуверени интервали от кариерите си.

През последните седмици, по време на сезона на клей, Андрееску още веднъж стартира да намира формата си и победи съпернички като Колинс и Радукану. Междувременно Бенчич бе даже по-убедителна с трофей в Чарстън, който взе след триумфи над Кийс, Бадоса и Жабур.

Корентин Муте – Рафаел Надал

Рафа беше безапелационен в първия стадий от конкуренцията, а в този момент почитателите по трибуните ще бъдат изправени пред алтернатива – да поддържат своя съотечественик или рекордьора по трофеи. Муте заслужи шанса си да излезе на „Филип Шатрие“ против най-голямото име в историята на шампионата, откакто надигра Вавринка. Ще успее ли най-малко да затрудни още един някогашен първенец, окуражаван от публиката?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР