Зачестяват кражбите на луксозни коли в столицата.Вероятно сте останали с

...
Зачестяват кражбите на луксозни коли в столицата.Вероятно сте останали с
Коментари Харесай

Маскиран с хирургическа маска задигна возило... но се оказа без достатъчно гориво

Зачестяват кражбите на първокласни коли в столицата.

Вероятно сте останали с усещане, че домовите обири отстъпиха място на автокражбите. Това евентуално се случи " посредством " на коронакризата. По време на COVID-19 понижиха домовите обири, така като хората бяха непрекъснато у дома, само че пък крадците се приспособиха и започнаха да тарашат коли.

Известно е, че българските автокрадци се подреждат на челно място в Европа по бързина и осъществяване на кражбата. У нас се отмъкват най-вече японски и германски коли. В GlasNews.bg не един път сме разгласили апели на водачи, които търсят колите си.

Сега още веднъж попадаме на сигнал за откраднат автомобил, който обаче минути след кражбата е открит от притежателите.

Рачо Рачев написа в обществената мрежа Facebook, че предни дни са отмъкнали колата му, която е била паркирана пред дома му - на улица " Невестина Скала " в София.

Крадците са били видяни сега, в който са тръгнали с возилото. Рачев незабавно алармирал на органите на реда, а негов комшия тръгнал след крадците и се опитал да ги догони.

KIA-та на Рачо е била открита 10 минути след кражбата. Била е изоставена в квартал " Борово ", а крадците - те са на независимост.

" За страдание плъховете, които имат ум да от откраднат кола без ключ, само че нямат подобен, който да употребяват за нещо градивно, са на независимост ", предизвестява собсвеникът на возилото.

По информация на Рачев крадците са били двама. Един от тях е бил " маскиран " с хирургическа маска, а другият - с черна маска по цялото лице.

" Пускам този пост, тъй като преди няколко месеца от същото място беше открадната друга KIA (Соренто) и е доста евентуално тези крадци да са набелязали тази марка и да работят в квартала. И в двата случая кражбата става сред 18:30 и 20:00 часа ", написа още мъжът.

" Защо ще крадат пък след това изоставят KIA? ", написа в мненията Любо В. Рачо побърза да му отговори: " За изоставянето, допускам е композиция от това, че ги засякохме като потеглят (и комшия потегли да ги гони с колата), както и, че брачната половинка ми не помни да зареди и светеше лампата за гориво. Небивал шанс! ".

Министерство на вътрешните работи следва да ускори дейностите си по линия на автокражбите поради увеличените случаи на този тип закононарушения.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР