Зачервено и възпалено гърло при децата – възпаленото гърло обикновено

...
Зачервено и възпалено гърло при децата – възпаленото гърло обикновено
Коментари Харесай

Зачервено и възпалено гърло при децата – как да го лекуваме

Зачервено и възпалено гърло при децата – възпаленото гърло нормално е признак на заболяване. Фарингитът и тонзилитът са инфекции в гърлото, които предизвикват болежка. Ако сливиците са главно наранени, това се назовава тонзилит, а в случай че гърлото е главно наранено, се назовава фарингит. Детето ви може да усеща гърлото изсъхнало, сърбящо, драскащо или мъчително.

Сливиците са дребни късчета тъкан в задната част на устата, в профил към върха. Те са част от защитната лимфна система на тялото. Сливиците оказват помощ в битката с микробите, които предизвикват зараза и ви защищават от заболяване.

Признаци и признаци на възпалено гърло

  • Вашето дете може да каже, че има болки в гърлото или гушата.
  • Вашето дете може да каже, че го боли, когато преглъща, пие или яде.
  • Вашето дете може да има пресипнал глас.
  • По-малките деца могат да отхвърлят да ядат или пият, да одобряват по-малки количества от нормално или да плачат при хранене и преглъщане.

Някои деца могат да имат други признаци, в това число:

  • тресчица, кашлица и хрема
  • гадене и болки в стомаха (корема)
  • гърлото им може да е по-червено от естественото, вероятно с гной. Може да има повече зачервяване както при вирусни, по този начин и при бактериални инфекции на гърлото.

Причини за възпалено гърло

  • Болести като простуда или грип могат да причинят възпаленото гърло.
  • Понякога болките в гърлото могат да бъдат породени, когато децата спят с отворени уста и се разсънват със сухота в устата и възпалено гърло.
  • Някои вируси могат да причинят рани в устата или гърлото, което води до възпалено гърло.
  • Болките в гърлото могат да бъдат породени от бактериална зараза, най-често от стрептокок в гърлото (семейство бактерии, наречени стрептококи). В това семейство бета-хемолитичният стрептокок от група А е най-често срещаната бактерия и може да аргументи затруднения в други елементи на тялото.

Грижа за вашето дете вкъщи по какъв начин да излекуваме зачервено и възпалено гърло при децата

  • Ако детето ви има проблеми с преглъщането, дайте му меки храни, които са лесни за преглъщане.
  • Давайте доста течности.
  • Ако детето ви е на повече от една година, пробвайте да му дадете пчелен мед , с цел да успокоите гърлото и да помогнете при кашлица (на кърмачета под една година не би трябвало да се дава мед).
  • По-големите деца могат да опитат с гаргара с топла солена вода.

Болки в гърлото, породени от сън с отворена уста

  • Предложете на детето си нещо топло за пиянство, в случай че го боли гърлото.
  • Използвайте овлажнител през нощта, с цел да вкарате повече влага във въздуха. Това може да помогне за попречване на болки в гърлото.

Ако това се случва постоянно или в случай че е обвързвано с хъркане, затруднено дишане или несъразмерна унесеност денем, обсъдете това с вашия педиатър.

Болки в гърлото, породени от вируси

Ако детето ви има възпалено гърло, породено от вирус:

  • дайте на детето си ацетаминофен (парацетамол) или ибупрофен за лекуване на болежка и тресчица. Следвайте инструкциите на листовката.
  • използвайте течен препарат или ректални супозитории, в случай че гърлото на детето ви е прекомерно възпалено, с цел да гълтам хапчета.
  • болките в гърлото, породени от вирус, би трябвало да изчезнат за към седем дни. Антибиотиците няма да оказват помощ при възпалено гърло, породено от вируси.

Болки в гърлото, породени от стрептокок в гърлото

Повечето случаи на стрептокок в гърлото (инфекция, породена от GABS бактерии) се усъвършенстват за три до седем дни без антибиотици. Лечението с антибиотици понижава риска от заразяване на други хора и понижава някои от затрудненията, свързани с GABS.

Възпалено гърло, породено от тонзилит

Тонзилитът може да докара до увеличение на сливиците, което води до затруднено преглъщане, преходно затруднено дишане или хъркане през нощта. Тези признаци се усъвършенстват, когато тонзилитът се усъвършенства. Уголемените сливици могат да бъдат породени от стрептококова зараза.

Постоянно увеличените сливици и / или аденоиди могат да причинят на детето ви обструктивна сънна апнея (ОСА). Това е, когато детето ви минава през дълги паузи сред вдишванията, до момента в който спи, и може да възникне, когато сливиците на детето ви са станали задоволително огромни, с цел да блокират въздушния поток на детето ви. Ако се притеснявате, че детето ви може да има ОСА, обсъдете това с вашия педиатър.

Лечения, които няма да оказват помощ при възпалено гърло

Леченията, които не би трябвало да се употребяват за подкрепяне на възпалено гърло, включват:

  • спрейове за гърло без рецепта. Няма доказателства, че спрейовете без рецепта оказват помощ при възпалено гърло. Някои спрейове за гърло могат да съдържат съставки (бензокаин), които могат да причинят алергична реакция или други проблеми.
  • хапчета или бонбони за гърло на дребните деца, тъй като тези медикаменти съставляват заплаха от задавяне.
  • останали медикаменти от фамилията или другари.
  • антибиотиците няма да оказват помощ за лекуване на възпалено гърло, породено от вирус.

Съвет: мийте ръцете на детето ви постоянно. Това ще помогне за прекъсване на разпространяването на микроби и ще понижи възможностите за възпалено гърло, породено от зараза или вирус.

Кога да потърсим здравна помощ за нашето дете

Заведете детето си на доктор, в случай че:

  • Вашето дете има възпалено гърло, което продължава повече от няколко дни.
  • Вашето дете има проблеми с дишането.
  • Вашето дете се лигави или има проблеми с преглъщането.

Лекарства за зачервено и възпалено гърло при децата

Домашните грижи могат да оказват помощ на детето ви да се усеща по-добре, до момента в който се бори със стрептокок в гърлото. Давайте му доста течности, с цел да предотвратите дехидратацията. Топла вода или джинджифилов чай са доста подобаващи. Избягвайте портокалов сок, сок от грейпфрут, лимонада или други кисели питиета, които могат да раздразнят възпаленото гърло. Топлите течности като супи , подсладен чай или парещ шоколад могат да успокоят гърлото.

Сега да разгледаме подобаващи медикаменти за зачервено и възпалено гърло при децата :

@ Прополисов спрей за гърло с невен

Прополисовият спрей успокоява и облекчава болката и дискомфорта в гърлото. Създаден на основата на прополис в композиция с скъпи билкови екстракти от невен и смрадлика. Предлага се под формата на спрей, което е в допълнение улеснение при приложението му – единствено с няколко впръсквания препаратът оказва бързо влияние върху болното гърло. Успокоява болката, дразненето и иритацията. Подпомага по-бързото възобновяване по време на и след боледуване. Повишава естествената резистентност на имунната система. Усилва действието на останалите медикаменти.

@ Пропоминт Спрей за уста и гърло

Антисептичен орален спрей Propomint, предопределен за поддържане на ежедневна хигиена на устата и гърлото. Подходящ за предварителна защита против развиването на разнообразни инфекции, при настинка и грип, изсъхнало и възпалено гърло, инфектиране на венците и неприятен мирис. Съдържа дестилат от прополис, който има позитивно влияние върху лигавицата на устата и гърлото, бензоена киселина за попречване развиването и появяването на гъбични инфекции и ментол с антисептични свойства.

@ HerbalSept Близалки при болно гърло

Близалките за деца Хербалсепт на марката Др. Тайс са с екстракт от исландски лишей, дестилат от корени на аптечна ружа и дестилат от листа на салвия. Те покриват със предпазен филм лигавицата на устната празнина и гърлото, като по този метод успокояват възпалението, съпроводено с раздразнение в гърлото, което се демонстрира с болежка, парене, чувство за сухота и усложнение при преглъщане.

Освен тези медикаменти, може да допълните лекуването на болното дете с ментови бонбони и пчелен мед. Те са отлично средство за преодоляване на болките в гърлото, като медът не се предлага при деца под 12 месечна възраст, а бонбоните не са за предпочитане при дребни деца, под 5 години, заради риск от задавяне.

Вечер правете компрес с ракия, мехлем и черен пипер . Намажете болното гърло с тази примес и увийте с вълнен шал. Оставете компреса да стои на детето цяла нощ.

При съществуване на нараснала телесна температура може да употребявате парацетамол в подобаваща за вашето дете доза (определя се съгласно килограмите). При болки в мускулите и ставите може да давате ибупрофен. Абсолютно противопоказано е приложението на аспирин и съдържащи аспирин комбинирани препарати при деца до 16 години.

Като умозаключение можем да кажем, че е хубаво да вдигнете имунитета на вашето дете. За да може да боледува по-малко и по-бързо да се възвръща от настинки и грипни положения. За задачата изградете подобаващ хранителен режим – задоволително пресни плодове и зеленчуци, мляко и млечни артикули, месо, чесън, пчелен мед. Добре е детето да прекарва задоволително време навън, за набиране на нужните количества витамин D . Запишете го на спорт – плуване, футбол, волейбол, карате и така нататък За да ви се постанова доста по-рядко да се чудите по какъв начин да го лекувате.

Желаем Ви триумф и бъдете здрави!

Как да засилим имунитета на децата с натурални средства + препоръки

Как да засилим имунитета на децата – в днешно време е доста значимо да вдигнем оптимално доста имунитета на нашите деца. Защото здравият организъм може да се пребори доста по-лесно с всевъзможни вируси и бактерии, които са в обилие в нашето съвремие. Още по-голям проблем се получава, когато нашето дете се разболее и стартира да…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР