Забранява се временно и влизането на територията на България на

...
Забранява се временно и влизането на територията на България на
Коментари Харесай

България временно забранява влизането на граждани от 13 европейски държави

Забранява се краткотрайно и влизането на територията на България на лица, без значение от тяхното поданство, които идват от следните страни членки на Европейски Съюз и страни по Шенгенското съглашение с висок риск на разпространяване на Covid-19: Италия, Испания, Франция, Англия и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и авто превоз.

Забраната не се отнася за български жители, членове на фамилиите на български жители и лица със статут на непрекъснато и дълготрайно престояване на територията на Република България.

На жителите от изброените страни и члете на техните фамилии се разрешава директно прекосяване през територията на България за да се завърнат в страната, където живеят или обитават. Забраната не визира жители на страни членки на Европейски Съюз и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните фамилии като се изключи горепосочените.

Настоящата възбрана не обхващ а: здравни експерти, здравни откриватели и експерти по грижата за възрастни хора; транспортен личен състав, зает с транспорт на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен транспорт, и различен транспортен личен състав при необходимост; дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи и филантропични служащи при осъществяване на техните задължения; лица, пътуващи по филантропични причини; жители на трети страни, които имат позволение за дълготрайно престояване в държава-членка на Европейски Съюз и минават през България за да се завърнат в страна, в която живеят и обитават.

На границата с Турция трафикът е естествен. За влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, пропущат се единствено турски жители. Български жители се пропущат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР