Забраниха ползването на питейната вода в Кюстендил освен за питейно-битови

...
Забраниха ползването на питейната вода в Кюстендил освен за питейно-битови
Коментари Харесай

Питейната вода в Кюстендил само за питейно-битови нужди

Забраниха използването на питейната вода в Кюстендил с изключение на за питейно-битови потребности.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов издаде заповед, с която се не разрешава използването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, на моторни транспортни средства и за друго ползване с изключение на за питейно-битови потребности.

Санкцията при нарушаване е до 5 000 лв., прецизират от администрацията.

В заповедта се показва, че при нужда в селищата с дефицит на питейна вода може да се вкара режимно доставяне, като графикът би трябвало да се докара до знанието на популацията. Това към този момент стана в едно от най-големите села в общината Соволяно.

От оператора " Кюстендилска вода " споделят, че към този момент - макар горещините и засушаването в региона, за регионалния град се обезпечават нужните 240 литра в секунда питейна вода. Обикновено в разгара на лятото се прибягва и до включване на част от 26-помпи за обезпечаване на в допълнение вода от река Струма.

Контролът по осъществяване на издадената заповед се разпорежда на кметовете на кметства и на кметските наместници, както и на чиновниците на Общинско дружество " Управление на общинските парцели ", органите на Министерство на вътрешните работи и " Кюстендилска вода ".

Нарушителите на заповедта ще бъдат глобени според наредбите на Наредбата за публичния ред на територията на община Кюстендил - глобата е до 5 хиляди лв., като при наново открито нарушаване се заплаща оптималният размер.

Обикновено налаганите до момента санкции са 50 и 100 лв., като в някои случаи санкцията се апелира в съда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР